Van 26 januari tot 1 februari 2023 is het weer poëzieweek. Thema dit jaar is VRIENDSCHAP. In het kader van dit thema stellen wij heel graag ...

Week van de poëzie, ook thuis

Van 26 januari tot 1 februari 2023 is het weer poëzieweek. Thema dit jaar is VRIENDSCHAP. In het kader van dit thema stellen wij heel graag een aantal zalige kinderboeken voor de poëzieweek aan je voor. 

Een wonderprachtig dier
Deze rijk geïllustreerde poëziebloemlezing bevat 366 dierengedichten, één voor elke dag van het jaar, inclusief schrikkeldag. De adembenemende illustraties van Britta Teckentrup nemen de lezer mee op een reis langs het dierenrijk. Voor dit boek gaat Ploegsma een samenwerking aan met het Wereld Natuur Fonds. Een deel van de opbrengst gaat naar dit goede doel.

Vliegen zonder vleugels
Deze gedichten zijn voor iedereen. Of je nu op de grond valt van het lachen, ontzettend boos bent of verdriet hebt om je overleden hond. 'Vliegen zonder vleugels' bevat de 15 leukste en mooiste gedichten van Theo Olthuis uit de bundels die eerder tussen 1983 en 2002 bij Ploegsma verschenen én 20 nieuwe gedichten. Aron Dijkstra maakte er prachtige illustraties in kleur bij.


Magneetje
Sprankelende tekeningen en gedichten van Milja Praagman. Gedichten over jij en ik, over dat ene ogenblik, over ruzie en herrie, over een meisje in oma en een oma meisje. Soms dromerig, dan weer nuchter. Vol verwondering en wonderschoon geïllustreerd. Voor alle leeftijden. Prachtig ook om opengeslagen neer te zetten en steeds af te wisselen, zowel thuis als op school.


Hoe lief ik je heb
Het is niet altijd makkelijk om te vertellen dat je van iemand houdt. De dichters in dit boek weten vaak heel goed hoe ze dat moeten zeggen, of verwoorden juist hun worsteling om dit te doen. In ontroerende, filosofische en grappige gedichten vertellen ze over verliefdheden, de band met familie en wat een beste vriend nu echt is. De gedichten worden prachtig verbeeld door de kleurrijke, sprookjesachtige illustraties van Sophie Pluim.