Van 26 januari tot 1 februari 2023 is het weer poëzieweek. Thema dit jaar is VRIENDSCHAP. In het kader van dit thema stellen wij heel graag ...

Week van de poëzie, ook thuis

Van 26 januari tot 1 februari 2023 is het weer poëzieweek. Thema dit jaar is VRIENDSCHAP. In het kader van dit thema stellen wij heel graag een aantal zalige kinderboeken voor de poëzieweek aan je voor. 

Een wonderprachtig dier
Deze rijk geïllustreerde poëziebloemlezing bevat 366 dierengedichten, één voor elke dag van het jaar, inclusief schrikkeldag. De adembenemende illustraties van Britta Teckentrup nemen de lezer mee op een reis langs het dierenrijk. Voor dit boek gaat Ploegsma een samenwerking aan met het Wereld Natuur Fonds. Een deel van de opbrengst gaat naar dit goede doel.

Vliegen zonder vleugels
Deze gedichten zijn voor iedereen. Of je nu op de grond valt van het lachen, ontzettend boos bent of verdriet hebt om je overleden hond. 'Vliegen zonder vleugels' bevat de 15 leukste en mooiste gedichten van Theo Olthuis uit de bundels die eerder tussen 1983 en 2002 bij Ploegsma verschenen én 20 nieuwe gedichten. Aron Dijkstra maakte er prachtige illustraties in kleur bij.


Magneetje
Sprankelende tekeningen en gedichten van Milja Praagman. Gedichten over jij en ik, over dat ene ogenblik, over ruzie en herrie, over een meisje in oma en een oma meisje. Soms dromerig, dan weer nuchter. Vol verwondering en wonderschoon geïllustreerd. Voor alle leeftijden. Prachtig ook om opengeslagen neer te zetten en steeds af te wisselen, zowel thuis als op school.


Hoe lief ik je heb
Het is niet altijd makkelijk om te vertellen dat je van iemand houdt. De dichters in dit boek weten vaak heel goed hoe ze dat moeten zeggen, of verwoorden juist hun worsteling om dit te doen. In ontroerende, filosofische en grappige gedichten vertellen ze over verliefdheden, de band met familie en wat een beste vriend nu echt is. De gedichten worden prachtig verbeeld door de kleurrijke, sprookjesachtige illustraties van Sophie Pluim. 


 

Alle wensen van de wereld
Gedichten voor jong en oud over grote én kleine, fijne én moeilijke dingen, wegkruipen, moed, hoop, wijsheid, en nog veel meer. Janneke Ipenburg maakt er lichtende poëtische illustraties bij.

 
Een stukje van de regenboog
Duik in dit boek, laat je vervoeren, verrassen en verbazen. Je vind hierin de mooiste gedichten voor kinderen die verschenen tussen 2010 en 2020. De betoverende illustraties van Sassafras De Bruyn geven op een unieke manier kleur aan de magie van de kinderpoëzie.


Ik wou dat ik een vogel was
Dit is een rijk geïllustreerde verzameling van 366 natuurgedichten – één voor elke dag van het jaar, inclusief schrikkeldag. Gevuld met bekende favorieten en nieuwe gedichten, geschreven door een grote verscheidenheid aan auteurs. Een prachtig boek om in te grasduinen, of om elke dag open te leggen! Met 180 illustraties van Frann Preston-Gannon en gedichten van J.C. Bloem, Imme Dros, Jan Hanlo, Judith Herzberg, Bart Moeyaert en vele anderen.


Jij & ik en al het moois om ons heen - posterboek
De mooiste gedichten uit Jij & ik en al het moois om ons heen verzameld en uitgebracht op groot formaat. Twaalf posters om elke maand een nieuw gedicht in de kijker te zetten. Met prachtige illustraties van Martijn van der Linden.

 
Max en Millie: spelen op het pleintje
In dit boek beleven Max en Millie nieuwe avonturen op het pleintje. Ze zijn circusacrobaten, hebben een geheime hut, verstoppen zich in een pashokje, foppen mama, halen een 1 aprilgrap uit met papa, gaan met opa naar carwash en bakken koekjes voor het Suikerfeest van Mouna en Omar. Kortom: herkenbare situaties voor kleuters. De verhaaltjes en gedichtjes van Max en Millie zijn kort genoeg om er nóg eentje voor te lezen. Ideaal voor het slapengaan.


Nina Tomatina
Nina Tomatina is een verhaal over pesten én vriendschap, herkenbaar gruwelijk
en grappig. Alle doorkookte ellende wordt uitvergroot en ondergedompeld
in een sappige, licht verteerbare rijmsoep à la Ruth Verstraeten. Annelies
Vandenbosch werkt het geheel af met haar verrukkelijke tekeningen. Om
duimen en vingers bij af te likken!


Op reis met een vriend. Meer verhalen van Panda en Eekhoorn
Ga mee op reis met Panda en Eekhoorn. Zes nieuwe voorleesverhalen over de onverwoestbare vriendschap tussen Panda en Eekhoorn.


Jij bent het einde
Een bijzonder prentenboek over zoeken, niet vinden en toch maar blijven zoeken.
 
 
 Meer weten?