Alle brave kinderen vinden straks misschien wel een AppelSintje in hun schoen! Vanaf begin november ligt deze ‘sappige snack van hier’ in de...

De Sint brengt… AppelSintjes uit België

Alle brave kinderen vinden straks misschien wel een AppelSintje in hun schoen! Vanaf begin november ligt deze ‘sappige snack van hier’ in de supermarkt. De Sint kwam zelfs hoogstpersoonlijk de oogst van de Belgische appeltelers in Limburg controleren. België is dan ook hét appelland bij uitstek door zijn gunstig klimaat, vruchtbare bodem en uitgebreide teeltkennis.

Met de AppelSintjes wil groente- en fruitcoöperatie BelOrta de Sint een alternatieve lokale gezonde snack aanreiken. Glenn Sebregts: “Met de AppelSintjes willen we onze duurzame, lokaal geteelde appels in de kijker zetten. Ze zijn een perfecte kindersnack – bomvol vezels, vitamines en mineralen – met een zoete smaak en sappige beet. En in tegenstelling tot van heinde en verre ingevoerde appels, hebben deze AppelSintjes een kleine ecologische voetafdruk.

Bovendien kennen de Belgische appeltelers hun vak als geen ander. “Onze ruim 200 telers snoeien de bomen zodat elke appel precies de juiste hoeveelheid zonlicht krijgt om de specifieke smaak te ontwikkelen. De boomgaarden zijn ook zorgvuldig geselecteerd op basis van bodem en klimaat”, aldus nog Sebregts.

 


 
BelOrta en Sinterklaas slaan voor het allereerst de handen in elkaar en lanceren de gloednieuwe AppelSintjes in een speciale verpakking met 6 appels. Via de wedstrijd op de verpakking maken kinderen kans op vip-tickets voor De Grote Sinterklaasshow in Antwerpen en speelgoedbonnen. Alle info over deze BelOrta-wedstrijd vind je op de verpakking van de AppelSintjes en via www.verbazendplezant.be/nl/appelsintjes.

Nog tot het einde van de sinterklaasperiode zijn de AppelSintjes verkrijgbaar in verschillende Belgische supermarkten… of liggen ze in je schoen natuurlijk.

 
Meer weten?

https://www.youtube.com/watch?v=MZmGhkFSRs