Les Papattes is bij onze Noorderburen verkozen tot Speelgoed van het Jaar 2022 in de categorie Buiten en Sport! Hoewel de concurrentie op de...

Buitenspeelgoed van het jaar

Les Papattes is bij onze Noorderburen verkozen tot Speelgoed van het Jaar 2022 in de categorie Buiten en Sport! Hoewel de concurrentie op de loer lag, wisten de dieren hun pootafdruk zo dicht mogelijk bij de rivier achter te laten en de winst binnen te halen! 

 

De zon brandt op de savanne, de rivier is niet ver weg en alle dieren hebben dorst. Kruip in de huid van een dorstig dier dat zin heeft in een spelletje en kom zo dicht mogelijk bij de rivier zonder te worden opgegeten door de krokodillen die zich daar verstoppen!  

Het spel bestaat uit de Papattes, dit zijn de houten schijven met pootafdrukken. Het doel is om de schijven zo dicht mogelijk bij de rivier te gooien. Deze rivier maak je zelf door het touw neer te leggen dat onderdeel is van het spel. Maar let op! Gooi niet voorbij het touw, want dan valt de schijf in de rivier vol krokodillen. De krokodil lust dit natuurlijk, dus dan is de schijf hap, slik, weg. Gooi je de schijf met de kant van de dierenpoot omhoog? Dan scoor je punten!

Door het gooien van de schijven wordt de behendigheid van kinderen ontwikkeld. Daarnaast leren ze welke pootafdrukken bij welke dieren horen en kunnen ook de verschillende kleuren van de Papattes bijgebracht worden. Wil je het spel afstemmen op de leeftijd van de kinderen? Dat kan! Verklein of vergroot dan de werpafstand tot de rivier zodat het voor iedereen een uitdaging wordt om uit de handen van de krokodillen te blijven.   

Les Papattes is door het houten meeneemkrat met hengsel gemakkelijk mee te nemen en daarom kan het overal gespeeld worden! Speel Les Papattes op de camping, op het strand of gezellig in de tuin.

Nu de jury zijn stem heeft laten klinken is het aan jullie! Want naast de jury-prijs is er ook een Gouden publieksprijs te winnen. En die wil Les Papattes maar al te graag! Dus ben je ook gek van het houten buitenspel Les Papattes, ga dan snel naar de website van 'Speelgoed van het Jaar' en stem mee! 

 
Meer weten?

https://www.speelgoedvanhetjaar.nl/