Hij is er! De nieuwe Guinness World Records 2022. Het boek staat, naar goede traditie, bomvol nieuwe records. Het thema dit jaar is 'Be...

Guinness World Records 2022

Guinness World Records 2022 3D-boek Hij is er! De nieuwe Guinness World Records 2022. Het boek staat, naar goede traditie, bomvol nieuwe records. Het thema dit jaar is 'Bescherm onze aarde'. 

 

Vorige week woensdag verschenen, nog heel vers van de pers dus. Meer dan duizend wereldrecords, maar ook fantastische foto's rond het duurzame thema. Klimaatverandering, recycling, alternatieve energiebronnen en natuurbescherming. Het milieu is dit jaar het centrale thema. Heel wat slecht nieuws: grootste injectie van rook in de stratosfeer, meeste benoemde tropische stormen in 1 jaar, grootste dode zone, grootste zeespiegelstijging, ... maar ook heel wat hoopvol nieuws: langste permanente brug gemaakt van gerecyclede materialen, meeste glazen flessen ingezameld voor recycling in 1 uur, eerste huis op waterkracht, krachtigste zonnepark, milieuvriendelijkste stad, ... Talloze recordhouders die duurzamer proberen om te gaan met de aarde passeren de revue. Inspirerend!

 

En ook dit jaar zijn er weer enkele records bemachtigd door Belgen en Nederlanders:
- De hoogste stapel wafels: Francis en Michel De Buck, met een hoogte van 91,5 cm
- De langste bodybuilders: Olivier Richters (218,3 cm) en Maria Wattel (182,7 cm)
- De meeste minidominostenen om laten vallen: Wasilja Peterse, met 3.202 stuks
- En Uitgeverij De Fontein heeft ook een record met de Baantjer-serie: de langstlopende serie met dezelfde hoofdpersoon!

 

Wij vinden het geweldig om dit boek op de salontafel te leggen en er geregeld eens in te bladeren. Dat gaat dan telkens gepaard met heel wat 'Wist je dat...'-jes. Elien en Lore bladeren er geregeld ook eens alleen in. Of samen en dan brengt dat bladeren heel leuke gesprekken op gang.

Het Guinness World Records 2022 kan je ook inspireren om thuis aan de slag te gaan. Zo kan je proberen om nog meer aardappelpuree in 1 minuut te eten dan André Ortolf.Of laat je vingernagels groeien, net als Ayanna Williams.

 

Blader hier alvast eens door het inkijkexemplaar. 

 


Meer weten?

https://www.uitgeverijdefontein.nl