Nog een nieuwe outdoor game waar we nog nooit over gehoord hadden: YOU.FO. Dit spel maakte deze zomer zijn entree in heel Europa. En dat moe...

Fun, sportief en elegant

Nog een nieuwe outdoor game waar we nog nooit over gehoord hadden: YOU.FO. Dit spel maakte deze zomer zijn entree in heel Europa. En dat moest natuurlijk getest worden door kinderen! 

 

YOU.FO zit super compact ingepakt. Een set bestaat uit twee sticks, een ring en een draagzak. Je kan YOU.FO met z'n tweeën spelen, maar ook in teams van drie of vier spelers. Voor onze twee meisjes is 1 set dus voldoende. Als mama en papa ook graag willen, meespelen, zouden we nog een set moeten bijkopen. 

 


Het was Nederlander Bas Ruyssenaars die dit spel in 2011 bedacht. Hij creëerde altijd zijn eigen sportgames met materialen in en om het huis. Het idee voor YOU.FO ontstond door de rubberen ring van zijn hond te combineren met een grote houten stok als lanceerzwaard. Het spel won onder andere de 'European Award for Innovation' en was finalist op de ISPO Brand New, de grootste sportvakbeurs ter wereld.


Dit Brookline spel is erg eenvoudig. Je pikt de ring op met de stick en probeert hem in het vlak van de tegenstander te werpen. Je mag niet lopen met de ring aan de stick. Wanneer de ring in het vlak van de tegenstander komt, scoor je een punt. Wie het eerst 11 punten heeft, wint.

 

 

Het officiële wedstrijdspel YOU.FO Zone wordt 3 tegen 3 of 5 tegen 5 gespeeld. Punten scoor je door de ring in de scorezone van de tegenstander te vangen. Ook in dit spel mag niet gelopen worden met de ring.Het gooien zelf is even oefenen. Je moet de stick op je schouder leggen en dan een horizontale zwier geven en dan vliegt de ring mooi doorheen de lucht richting de tegenstander. Na een paar keer oefenen, hadden Elien en Lore dit mooi onder de knie. De ring vangen, dat is nog niet vaak gelukt.

 

Handig is dat dit compact op te bergen is. Je neemt het spel dus makkelijk mee naar het park, naar het strand of op vakantie.

YOU.FO werd op de markt gebracht door de Nederlandse distributeur Brookline, dat ook Spikeball en KanJam verdeelt in gans Europa. Een YOU.FO Fun Set met twee sticks, een ring en een draagzak koop je voor 49,95 euro.Meer weten?
https://brookline.nl/youfo/