Buiten doe je zoveel meer dan enkel spelen! Leren bijvoorbeeld, ook dat kan buiten! Hoe ontstaat dat magische poollicht? Kan het kikkers reg...

Proefkonijn gezocht: Het hemelboek

Buiten doe je zoveel meer dan enkel spelen! Leren bijvoorbeeld, ook dat kan buiten! Hoe ontstaat dat magische poollicht? Kan het kikkers regenen? Zijn er werkelijk geen twee sneeuwvlokjes hetzelfde? Wist je dat regenbogen geen bogen maar cirkels zijn? (De stiekemerds.) Waarom zullen we nooit meer een orkaan met de naam Gustav tegenkomen? Wat is de straalstroom? Bestaan luchtspiegelingen echt? 

 

 Als kind al hield Sarah Devos ervan om liggend in het gras naar de wolken te kijken en zich te verwonderen over al dat moois dat zich zomaar aan de hemel voor haar ogen ontrolde. Die verwondering is ze nooit kwijtgeraakt. Ze volgde de cursus weerkunde bij Volkssterrenwacht Urania en dompelde zich helemaal onder in de wereld van wind, weer en wolken. Wat ze tijdens die ongelofelijke trip ontdekte, deelt ze graag met jou in Het hemelboek. 

 

Word een doorgewinterde wolkenspotter. Leer meer over mist, Saharazand, sneeuw en regen, de mistral en de sirocco, hoge- en lagedrukgebieden, weerballonnen en zeppelins. Ontdek prachtige optische fenomenen, zoals regenbogen, bij zonnen en corona’s (de plezante versie) en kom tot de conclusie dat werkelijk alles op een of andere manier met elkaar samenhangt.


Getest op kinderen zkt een proefkonijn dat graag met zijn/haar hoofd in de wolken vertoeft. Iets voor jou? Stel je snel kandidaat. Dat kan per mail naar getestopkinderen@gmail.com of via onze sociale media. Vertel ons je naam, leeftijd en laat weten wat jouw hoofd in de wolken brengt! Reageren kan tot en met dinsdag 15 juni.


Meer weten?

https://www.standaarduitgeverij.be/boek/het-hemelboek-9789022337837/