Slacklinen, we kenden het tot voor kort niet. Deze sport bestaat nochtans al van in de jaren 60! En is super leuk! Het concept is erg eenvou...

Slackline time!

Slacklinen, we kenden het tot voor kort niet. Deze sport bestaat nochtans al van in de jaren 60! En is super leuk! Het concept is erg eenvoudig: zoek 2 stevige en gezonde bomen, span er een band tussen en balanceer. Of probeer te balanceren! Jumbell bedacht en lanceerde nog niet zo lang geleden balanceerlijnen en looplijnen met bijhorende accessoires.

 

COVID19 brak uit... in maart 2020. Een bijzondere periode voor iedereen. Het team van Jumbo Cargo Products, producent van spanbanden, sleepkabels, snelbinders en afdeknetten, stak de koppen bijeen en bedacht een nieuw product. Zo is de Jumbell ontstaan, een uitdagende balanceerlijn met verschillende obstakels om te oefenen. Speels bewegen, dat is de bedoeling! 

 


En dat lukt! Wij mochten de Jumbell uittesten. We hebben wel een aantal bomen in de tuin, ideaal dacht ik. Maar... de bomen hebben een diameter nodig van zo'n 30 cm én ze mogen niet te dicht en ook niet te ver uit elkaar staan. Al snel bleek dat we geen ideale bomen in de tuin hebben om te slacklinen. Niet erg, want er is een park achter de hoek. Met veel bomen. Hoge bomen, dikke bomen en vooral veel bomen. We kozen er 2 uit die op een 8-tal meter uit elkaar stonden.

 

In de Jumbell Jungle Hero X-TREME kit zitten:

1x Obstakellijn 9meter
1x Looplijn 9meter
2x Jumbell Monkey Swings
2x Jumbell Twist Ball
1x Jumbell Swing Ball
2x Jumbell Knot
4x Boombeschermers
4 x Extra banden om de set aan een boom of paal te fixeren

 


Ik dacht de balanceer- en obstakellijn even snel te installeren. In de doos zit een beknopte werkwijze en op de website vind je hier een uitgebreid stappenplan met duidelijke foto's. En op zich lukte dat ook wel. Tot ik de lijnen moest vast-ratelen. De werking van de ratel was me vreemd. Dus dat lukte me niet. Nadat we een hulplijn inschakelden, zaten de lijnen al snel strak op hun plaats en kon het koordlopen beginnen. En ratelen? Dat kan ik ondertussen als de beste! En als je het ratelsysteem eenmaal onder de knie hebt, is het eigenlijk vrij simpel: boombeschermers rond de stam, boomriemen errond, vastmaken, obstakel- of balanceerlijn eraan en ratelen maar. Lopen op de balanceerlijn alleen is nog erg moeilijk, maar dankzij de obstakellijn lukt dat wonderbaarlijk goed. De meisjes gaan van obstakel tot obstakel en behalen zo al snel de andere kant van de lijn, om zich dan om te draaien en opnieuw te starten. Ze stappen, hangen, draaien, wiegen, ... er vrolijk op los.

 


Eigenlijk is het park een ideale plek om te slacklinen: veel ruimte, veel bomen, helemaal in het groen. Terwijl de meisjes zich uitleven op de slackline, kan mama heerlijk bosbadend toekijken. Je kan de slackline eigenlijk overal mee naartoe nemen. Het enige wat je nodig hebt zijn 2 bomen met voldoende diameter.

 

 

Weet je wat zo leuk is aan de slackline? De veelzijdigheid. Je pakt het in en trekt naar het bos, het park of het pleintje over je deur. Je stelt het elke keer ergens anders op en kan bewegen en spelen. Fantasie en spel komen vanzelf. De concentratie, coördinatie en balans zaten al goed. Volgende keer leren we trucjes: een halve draai of een hele draai? Wie weet! 

 

Benieuwd naar Jumbell, bedacht én gemaakt in Nederland? Kijk dan snel hier naar de producten.Meer weten?

https://jumbell.com/