Vakantie? Dat betekent hier een huis vol LEGO! En neem dat gerust letterlijk. Overal bouwprojecten. Dus toen LEGO ons vroeg of we één van hu...

't Stad in!

Vakantie? Dat betekent hier een huis vol LEGO! En neem dat gerust letterlijk. Overal bouwprojecten. Dus toen LEGO ons vroeg of we één van hun allernieuwste sets wilden uittesten, werd hier niet getwijfeld. Na-tuur-lijk! Niet veel later werd onze collectie uitgebreid met het stadscentrum.

 

De meisjes zijn vooral fan van LEGO Friends. Een boot, kapsalon, pretpark, bakkerij en kasteel, dat hebben we allemaal. En nu breidt ons LEGO-land uit met een item uit de LEGO City Adventures collectie. En dit sluit perfect aan bij de LEGO Friends. Onze stad wordt zo weer wat uitgebreid met leuke nieuwigheden. Dit stadscentrum is super hip én trendy met een pizzeria, een recycleerstraatje, een carwash, een laadpunt voor elektrische wagens, een zaaltje met gevechtssporters en een parkje met een speeltuigje.


 

De set LEGO City 60292 bestaat uit 790 stukjes, 8 figuurtjes, 1 baby, 1 kind, 1 hulphond, 1 vrachtwagen, 1 elektrisch voertuig, 1 moto en 1 fiets. In totaal zijn het 10 zakjes met stukjes. Reken toch maar een aantal uren om de set in elkaar te steken. Maar dat is net zo leuk aan LEGO! Bij het opbouwen mag ik altijd helpen. Fijne momenten, vind ik dat. Samen iets opbouwen, stap voor stap.

 

Nieuw aan deze set zijn de wegplaten. Deze platen kan je voor het eerst ook vastmaken. Bovendien kan je andere speelsets aan de stad bijbouwen om uit te breiden. Ik zag dat je je wegplaten ook nog kan uitbreiden met verkeerslichten en verkeersborden. Ziet er ook leuk uit om de set nog te vervolledigen. Dat is zo geweldig aan LEGO. Je kan het zo eenvoudig of uitgebreid maken als je zelf wilt. En als er een verjaardag is of een heilige man langs wil komen, je weet altijd iets te vragen.


De speelset is heel realistisch en erg in detail uitgewerkt: van pizzadozen tot een brandje in de pizzeria dat geblust moet worden. De brandweerman heeft een blusspuit waar je een rond waterblokje in kan stoppen, dat je vervolgens 'echt' richting de brand schiet, en het schiet spectaculair ver!

 


Van baby'tje tot speeltuigje op het pleintje. Dit is het eerste LEGO baby'tje dat we ooit zagen, super schattig! Van draaiende borstels in de carwash tot oplaadpaal voor de elektrische wagen. De vrachtwagen of het elektrische wagentje kunnen door de car wash rijden voor een poetsbeurt. De borstels draaien echt mee.

 


 

Van volledig in detail afgewerkte ophaalwagen tot afvalcontainers waar je écht iets kan instoppen. Het recycleerstraatje telt 2 afvalcontainers, eentje voor papier & karton en eentje voor glas. De containers kunnen opgehaald worden door de vrachtwagen. Met de kraan kan je de containers opladen. Grappig. Fantastisch! Het lijkt net echt. Wat we nog een grote troef van deze set vinden, zijn het aantal speelfiguurtjes die erbij zitten: politieagent, vrachtwagenbestuurder, 2 dojo-spelers, een hondje, mama met baby, ... 10 figuurtjes én een hond.


Heb je nog geen LEGO in huis? Dan is deze set super om je verzameling te starten: verschillende spelelementen, verschillende verhaallijnen die door elkaar lopen én verschillende personages.

Heb je al heel wat LEGO in huis? Dan moet je dringend uitbreiden. Want wedden dat je nog geen pizzeria hebt? En nog geen sorteerstraatje? En nog geen carwash? ...

 

 

De set is verkrijgbaar in vele speelgoedwinkels en hier in de officiële LEGO webshop. De richtprijs is € 109,99.