Helm Op Fluo Top is een gratis verkeersproject waarmee basisscholen hun leerlingen kunnen stimuleren om ook tijdens de donkere maanden te v...

Helm Op Fluo Top!

Helm Op Fluo Top is een gratis verkeersproject waarmee basisscholen hun leerlingen kunnen stimuleren om ook tijdens de donkere maanden te voet of met de fiets naar school te komen. Door fluo en/of een helm te dragen op weg naar school, verzamelen de leerlingen nog tot de Krokusvakantie stickers en kunnen ze sparen voor beloningen.

 

Een volle stickerkaart geeft recht op een gratis ticket naar ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael. Daarnaast geven andere partners zoals Cartoon Network, Nutcase, Gofluo, Wowow, JBC en Torfs toffe prijzen weg.

 

Helm Op Fluo Top loopt tussen de herfst- en de krokusvakantie. Hoofddoel is om leerlingen aan te moedigen ook tijdens de donkere of koude dagen te voet of met de fiets naar school te komen. En dat uiteraard op een veilige manier. Wie ’s morgens met een fluohesje naar school komt, krijgt een sticker. Ook een fietshelm levert een sticker op. 

 

Zeker in de donkere wintermaanden verdient de verkeersveiligheid van stappers en trappers extra aandacht. Kinderen die te voet of per fiets op weg zijn, lopen in deze periode immers het risico dat autobestuurders hen in het (schemer)duister niet of te laat opmerken. Een fluohesje zorgt voor betere zichtbaarheid op grote afstand, zodat automobilisten hun gedrag kunnen aanpassen en ongevallen met kwetsbare weggebruikers kunnen vermijden. Een fietshelm kan uiteraard geen ongevallen voorkomen, maar vermindert het risico op ernstige hoofdletsels bij een ongeval of valpartij met 60%. Het risico op dodelijk hoofdletsel daalt zelfs met 71%.

 

Dankzij Helm Op Fluo Top dragen meer leerlingen een fluohesje en een fietshelm tijdens verplaatsingen van en naar de school. Zo zijn ze beter zichtbaar én beter beschermd bij ongevallen of valpartijen, en dat is een pluspunt voor hun veiligheid. 

 

De beloningen op de stickerkaart:

  • 17 stickers: leerlingen kunnen deelnemen aan een individuele wedstrijd en zo mooie prijzen winnen van Nutcase, Gofluo, Wowow, Torfs, AS Adventure of JBC. 
  • 34 stickers: leerlingen hebben met hun kaart gratis toegang tot ZOO Serpentarium in Blankenberge. 
  • 50 stickers: gratis toegang tot ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael! 

 

 

Meer weten?

www.helmopfluotop.be