Ken jij Lotta en Yasmina al? Nee? Oh, dan moet je dringend kennismaken met deze 2 nieuwe dames in stripland. Lotta is de grappigste, gekste ...

2 nieuwe vriendinnen erbij

Ken jij Lotta en Yasmina al? Nee? Oh, dan moet je dringend kennismaken met deze 2 nieuwe dames in stripland. Lotta is de grappigste, gekste en meest verstrooide meid uit stripland. Yasmina is een foodie die houdt van groen en gezond eten.


Ik woon samen met 2 striphelden. Echt! Hier worden strips verslonden. Dagelijks. Maar... de meisjes hebben zo hun voorkeuren: Suske & Wiske, Jommeke, FC De Kampioenen, Vertonghen & Co en de Kiekeboes. En dat is het. Wanneer ik een nieuwe strip of een andere strip probeer te introduceren, krijg ik steevast een 'njet' of 'die lijkt niet leuk'. 

 

Onlangs probeerde ik het nog eens met 2 nieuwe strips: eentje van Lotta en eentje van Yasmina. Elien wilde ze meteen lezen, ook al behoren deze nieuwe strips (nog) niet tot haar favorieten. Ze las ze in één ruk uit en... ze vroeg of er al nieuwe strips zijn van deze meiden. Nee... nog even wachten op de volgende nummers! We hebben een nieuwe match! Ondertussen las Elien de strips al verschillende keren.


Yasmina is 11 jaar en woont samen met haar vader, Omran, in een flatgebouw. Ze droomt maar van één ding: een wereld waarin mensen goed omgaan met eten en met de natuur. Voor haar vader maakt ze elke dag een gezonde maaltijd klaar, met lokale ingrediënten. Ook op school wil Yasmina actie ondernemen! Ze moet vijftig handtekeningen verzamelen om een les wiskunde te vervangen door een les koken of tuinieren. Yasmina laat je kennis maken met gezond eten!


Lotta houdt zielsveel van haar papa en haar zusje. Sinds de dood van haar mama, redden ze het met hun drietjes. Ook oma Toeps en Lotta’s beste vriendin, Bien, hebben een speciaal plekje in haar hart. Samen met deze vrolijke bende beleeft Lotta elke dag kleine en grote avonturen. Lotta is een meisje dat net ietsje anders in het leven staat dan andere meisjes. Ze is een beetje jongensachtig en soms ook wat onhandig, maar zijn we dat niet allemaal? Maak kennis met Lotta, een prettig gestoord rolmodel waarin elk kind zich zal herkennen.

 

De strips zijn vrolijk, leuk getekend, grappig, leerrijk, spannend en vlot te lezen. Smaakt naar meer, veel meer! Laat maar komen die volgende nummers!

De strips zijn te koop voor € 6,50 per stuk.


Meer weten?

https://www.standaarduitgeverij.be/meidenstrips/