" Wij kenden de boeken van Liesbeth Slegers uiteraard wel al, maar dan eerder van de klassieke verhalen reeksen en niet zozeer van de...

Samen op stap

"Wij kenden de boeken van Liesbeth Slegers uiteraard wel al, maar dan eerder van de klassieke verhalen reeksen en niet zozeer van de zoekboeken", vertelt mama Sofie. Ze dook samen met zoontjes Lenn, Lyas en 'Rik op stap'. 


"De eerste indruk was goed, zoals het moet zijn, vrolijk speels en aantrekkelijk voor kleuters, mooie kleuren. Het is een mooie reeks, omdat ze de verschillende leeftijden van kleuters kan prikkelen. Mijn kleinste (3 jaar) die kijkt gewoon graag de prentjes en de oudste (6 jaar) die doet graag al de opdrachtjes", vertelt mama Sofie.

In het zoekboek Rik gaat op stap staan een heleboel rijk gevulde kijkplaten. En Rik gaat waar alle kinderen graag gaan: hij doet inkopen bij de bakker en in de supermarkt, beleeft dolle pret op de kermis, woont een circusvoorstelling bij, gaat kamperen in het bos en nog veel meer. Bij elke plaat staan eenvoudige zoekopdrachten die jonge kinderen urenlang zullen bezighouden!


"Niettegenstaande Lenne (3de kleuterklas) nog niet kan lezen, maakt hij er in zijn fantasie zijn eigen verhaal van en leest hij voor aan de kleinste, mooi om te zien. De grootste troef vind ik dus de interactie met alle kleuterfases (leeftijden). Als ik één ding kon veranderen... het boek is vrij groot, wat uiteraard ook de bedoeling is van een zoekboek. Maar zeker voor de kleinsten niet altijd even handig om vast te nemen."


"Ik zou het boek zeker aanraden! Het is speels, kleurrijk, uitdagend, leerrijk en vrolijk.
Dit is een boek is dat, weliswaar op een ander niveau, zowel de hele kleinste kleuters als de oudere kleuters kan aanspreken."
 

Rik op stap is te koop in de boekhandel voor € 12,99.


Meer weten?

https://www.standaarduitgeverij.be/boek/zoekboek-rik-op-stap-9789002238864/