Dagboek van een muts is na 14 delen nog steeds ongekend populair! De boeken verschijnen in maar liefst 25 landen, en alleen al in Vlaander...

IEIEIEIE!! ZWIJMEL...

Dagboek van een muts is na 14 delen nog steeds ongekend populair! De boeken verschijnen in maar liefst 25 landen, en alleen al in Vlaanderen en Nederland werden er meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht. Wereldwijd zijn dat er 45 miljoen!

Ook Elien is grote fan van Dagboek van een muts. We ontdekten het boek toen haar grootvader er eentje won bij een quiz. Het was nummer 4: Zak er lekker door! Elien las het boek in één ruk uit. En... ze wilde de andere delen ook lezen. ZO SNEL MOGELIJK. In onze bibliotheek hebben ze de hele reeks. Dus we gingen deel 1, 2 en 3 halen. 

Bij elk boek is het hetzelfde verhaal: Elien installeert zich met Dagboek van een muts en leest het boek liefst in 1 dag uit. Om dan te wachten op het volgende boek. En dat het een populaire reeks is, dat merkten we aan de reservaties van de verschillende nummers in onze bibliotheek.  

Op 11 februari verscheen deel 14 in de bestsellerserie: Op tourNEE!. 
Het verhaal van dit nieuwste boek: "Nikki kan niet wachten tot de zomervakantie begint: dan mag ze op tournee met de populaire Bad Boyz-band en haar geheime liefde Brandon! ZWIJMEL.Bovendien mogen Nikki en haar band optreden! IEIEIEIE!! Maar wie heeft er stiekem ook een plekje weten te bemachtigen in de tour? Die achterbakse MacKenzie natuurlijk! Wanneer Nikki ontdekt dat MacKenzie vier weken lang haar kamergenoot wordt, kan ze wel GILLEN! Wordt haar droomreis een NACHTMERRIE??"


Ook dit nieuwste boek werd hier thuis verslonden. Waarom de reeks zo leuk is? Het zit vrij dikke boeken, toch telkens een kleine 300 pagina's. Maar volgens Elien lezen de boeken heel erg vlot. Het is een groot lettertype, vlot geschreven en het boek staat vol emoji's, quizjes, grappige tekeningen, ... 

Dagboek van een muts is geschreven voor meisjes (en misschien ook wel jongens?) vanaf 9 jaar. Vanaf 8 jaar lukt het ook al. De boeken kosten € 15,99 per stuk.

Elien heeft alvast een oproep voor Rachel Renée Russell, die nu waarschijnlijk ook in quarantaine zit: 'Werk door aan je volgende boek! Ik kan niet wachten.'


Meer weten?
https://www.vbkbelgie.be/

Foto's?

VBK België