1 maart! Het is weer Jeugdboekenmaand! Dit jaar is het thema van Jeugdboekenmaand 'Kunst'. Het gaat over hoe kunst je fantasie en ve...

Jeugdboekenmaand met Sien en Tom

1 maart! Het is weer Jeugdboekenmaand! Dit jaar is het thema van Jeugdboekenmaand 'Kunst'. Het gaat over hoe kunst je fantasie en verbeelding triggert. Over waarnemen – in de zin van kijken, maar ook in de zin van luisteren en voelen. Over kunst als middel om iets uit te drukken, of dat nu jezelf, een idee, gedachte, een gevoel, een sfeer of nog iets anders is. Kunst gaat over meer dan alleen maar mooie dingen. Het zet iets in beweging. Het trekt je verbeelding op gang. Het roept een gevoel op. Het triggert de nieuwsgierigheid. Het zet je aan het denken. 

Ketnet-wrapster Sien Wynants en illustrator Tom Schoonooghe zijn de nieuwe meter en peter van Jeugdboekenmaand. Ze dagen kinderen en jongeren uit om een kunstwerk te maken op basis van een boek. De hoofdprijs? Een bezoek van henzelf aan je school of bib.

Heel wat bibliotheken, scholen en cultuurcentra doen mee met de Jeugdboekenmaand en organiseren tal van activiteiten. Hier vind je een overzicht.


Meer weten
www.jeugdboekenmaand.be


Foto's?
Iedereen Leest