Bellewaerde Aquapark opende voorbije zomer de deuren voor enthousiaste waterratten van alle leeftijden. Bezoekers kunnen er tot rust komen i...

Om ter natst

Bellewaerde Aquapark opende voorbije zomer de deuren voor enthousiaste waterratten van alle leeftijden. Bezoekers kunnen er tot rust komen in een natuurlijke oase van groen en glijden er met het hele gezin van de ene waterattractie naar de andere. "Wij gingen in de kerstvakantie dankzij Getest op kinderen het Aquapark van Bellewaerde testen", vertelt mama Evie.


"We gingen op vrijdag 27 december, in de voormiddag. Het was toen eigenlijk lekker rustig in het zwembad, wat ons de tijd gaf om alles eens goed te bekijken."
"Het eerste dat ons opviel, waren de visjes in het aquarium, langs 2 kanten te bekijken. Dat ze ondertussen ook naar de voorbij zwemmende mensen konden kijken vonden vooral onze meisjes erg grappig."


"De lagune, waar je met banden lekker rondjes kan dobberen was het volgende dat we deden. Dat we halverwege een klimmuur tegenkwamen was een aangename verrassing. Wel niet gemakkelijk hoor, om je vanuit het water op de muur te hijsen. De grote emmers met water die om de zoveel tijd omvallen en je bedelven onder ettelijke liters water vonden de kinderen ook erg leuk. Wie kan zich op de allerbeste plek zetten en zo het natst worden?"


 
"Het baby en peutergedeelte sloegen we over, al hielden we wel een kleine stop in de jacuzzi. Deze staat ideaal opgesteld voor ouders die hun kleine kindjes in de gaten willen houden in het kleine badje."

"Om naar de 2 kleine glijbanen te gaan, moesten we het piratenschip beklimmen. Ook daar hing een mega emmer water die regelmatig omviel. Ook de verscheidene sproeiers maakten het onmogelijk om droog boven te geraken. Gelukkig dat dit in een zwembad niet zo heel veel uitmaakt 🙂 ""Daarna was het tijd voor de grote glijbanen. Eerst deden de kinderen en papa de Splash Clash. Hierbij race je tegen elkaar wie er het snelste beneden is. Daarna was Aquaventure aan de beurt. Hierbij neem je met maximum 4 personen plaats in een hele grote band en roets je pijlsnel verder. Deze glijbaan gaat ook buiten, waar onze Lise heel even bang was dat we uit de baan gekatapulteerd zouden worden. Gelukkig was dit niet het geval en konden we veilig weer naar binnen glijden. De hele grote banden worden met een liftsysteem weer naar boven gebracht, je hoeft hier dus niet zelf mee te sleuren. Het aantal trappen dat je naar boven moet is namelijk best aanzienlijk."
"Na onze verkenningsronde en nog een paar extra rondjes besloten we iets te eten. De keuze was voldoende,de bediening snel en vriendelijk. Na het eten hebben we nog ontelbare keren de glijbanen gedaan, maar tegen 14 uur werd het beduidend drukker, moesten we echt al staan aanschuiven en dan hebben we het niet veel later ook voor bekeken gehouden."

"We vonden het een erg leuk zwembad. Niet super groot en ik denk niet dat het entertainment voor een hele dag zou zijn, maar voor een goede 3 à 4 uur ben je wel zoet. Het was ook allemaal erg netjes, de kleedkamers zijn groot genoeg, het lockersysteem werkt goed en het personeel was heel vriendelijk. Ik denk wel dat we nog eens terug zullen gaan."
Bellewaerde Aquapark opent vanaf morgen woensdag 19 februari weer de deuren. Bekijk hier de kalender voor de openingstijden.  

Meer weten?
https://aquapark.bellewaerde.be/nl