Mattel, Inc. heeft recent bekendgemaakt dat MEGA, het populaire bouwdozenmerk van het bedrijf, nieuwe producten uit biogebaseerde kunststo...

Nieuwe MEGA BLOKS® in biogebaseerde kunststoffen

Mattel, Inc. heeft recent bekendgemaakt dat MEGA, het populaire bouwdozenmerk van het bedrijf, nieuwe producten uit biogebaseerde kunststoffen lanceert. Van Mega Bloks®, het best verkopende bouwspeelgoed voor kleuters, zullen drie bouwpakketten in biogebaseerde hars te koop zijn: Polar Friends, Safari Friends en Woodland Friends. De bouwpakketten zitten in volledig recycleerbare verpakkingen met een FSC-certificaat (Forest Stewardship Council).

De nieuwe speelsets van MEGA zijn het tweede product dat Mattel lanceert in het kader van zijn onlangs aangekondigde doelstelling om tegen 2030 alleen gerecycleerde, recycleerbare of biogebaseerde kunststoffen te gebruiken voor zowel zijn producten als verpakkingen. Deze nieuwe doelstelling bouwt verder op de Environmental Sustainable Sourcing Principles (milieubewuste en duurzame inkoopprincipes) die het bedrijf sinds 2011 hanteert. Mattel haalt vandaag 93% van het papier en de houtvezels voor zijn verpakkingen en producten uit gerecycleerde materialen of materialen met een FSC-certificaat (Forest Stewardship Council). Daarmee scoort het bedrijf beter dan zijn doelstelling van 90% voor 2018.

Duurzaam en milieubewust zakendoen is een prioriteit voor ons bedrijf. We zijn dan ook heel trots op het allereerste product van MEGA uit biogebaseerde materialen”, aldus Richard Dickson, voorzitter en COO van Mattel. “Ons team bij MEGA doet er alles aan om de beste producten te ontwikkelen voor onze trouwe klanten. We willen dat ook op een zo duurzaam mogelijke manier doen en zetten daarom sterk in op innovatie.

Samen bouwen aan een duurzamere wereld is belangrijk voor ons team, ons bedrijf én onze klanten. Onze eerste bouwpakketten in biogebaseerde kunststoffen zijn daar een mooi voorbeeld van”, zegt Bisma Ansari, SVP bij MEGA. “Mega Bloks® zijn het topproduct van MEGA en daarom zijn we erg blij dat we dankzij deze nieuwe aanpak het hoogwaardige speelgoed waar zoveel gezinnen van houden uit duurzamere materialen kunnen maken.

De nieuwe bouwdozen zullen in Europa eerst in het Verenigd Koninkrijk in de winkelrekken liggen, bij Argos en Sainsbury's.   Sainsbury's is een van de grootste retailers in het Verenigd Koninkrijk en heeft in 2016 multi-channel retailer Argos overgenomen.  Argos zal de nieuwe bouwpakketten in januari 2020 opnemen in zijn nieuwe catalogus.  Amazon Europa organiseert bovendien een voorverkoop van de bouwdozen in Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Andrew Hartley, inkoopverantwoordelijke speelgoed bij Sainsbury's Argos, legt uit: “Het doet ons veel plezier dat we dit innovatieve product als eerste Britse retailer kunnen aanbieden.  Wanneer onze klanten iets willen kopen, kijken ze namelijk steeds vaker naar hoe duurzaam dat product is. Nu we via deze exclusiviteitsdeal de nieuwe reeks van MEGA mogen lanceren in het Verenigd Koninkrijk, kunnen we beter dan ooit inspelen op de vraag van de consument. Het zijn spannende tijden!Foto?
Mattel