Na een corona-pauze is het eindelijk weer zover: tijd voor Putteke Winter. Tijdens Putteke Winter is Provinciaal Recreatiedomein De Schorre ...

Marshmallows met modder

Na een corona-pauze is het eindelijk weer zover: tijd voor Putteke Winter. Tijdens Putteke Winter is Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in een mysterieuze wintersfeer gehuld. Dankzij hun voorliefde voor winterse wandelingen, werd het gezin van Hanne Claus tijdens de vorige editie als proefkonijn op pad gestuurd. 


"We besloten op tijd te vertrekken. Desondanks was het al redelijk druk. De reuze-bellen-blaas-machine, aan het begin van het parcours, viel in de smaak. Allerlei lichten en kaarsjes leidden ons in de juiste richting. De danseressen onderweg konden we moeilijk zien door het vele volk dat bleef staan om hen te bewonderen", vertelt mama Hanne.


"Halfweg de wandeling arriveerden we op een groot plein, waar foodtrucks stonden en waar je je kon verwarmen aan één van de vele vuurtjes. Dat laatste was erg welkom, want er stond een snijdende wind. Het hoogtepunt voor de jongens was dat ze zelf hun marshmallows mochten roosteren.""Het tweede deel van de wandeling was erg modderig. Wij waren gelukkig goed voorzien met onze stapschoenen. Het traject ging afwisselend langs water, door bos en open veld. Het einde van de wandeling kwam uit op alweer een groot plein, waar je nog gezellig kon napraten. Onze kinderen waren echter zo moe, dat wij niet zo lang meer zijn gebleven."


 
"Toen ik de kinderen vroeg wat ze het leukst vonden, kreeg ik als antwoord: 'het eten' van kind 1 en 'de modder' van kind 2. Ik denk dat zij (en wij allemaal) op voorhand iets meer hadden verwacht van de 'animatie' en daardoor wat op hun honger bleven zitten. De verlichting was mooi, en we hebben enkele leuke acts gezien, maar die konden onze verwachtingen niet helemaal inlossen. Dit neemt niet weg dat we heel blij waren dat we de kans hebben gekregen om Putteke Winter te gaan ontdekken, en al bij al hadden we een leuke avond!"
Meer weten?
http://www.puttekewinter.be