Line Van de Laar (11 jaar) had Kneedfeest al op de televisie gezien. " Jaaaaaaa, dat wil ik hebben ", was toen haar eerste gedacht...

Wat een (kneed)feest!

Line Van de Laar (11 jaar) had Kneedfeest al op de televisie gezien. "Jaaaaaaa, dat wil ik hebben", was toen haar eerste gedacht. "Ik was dus heel blij dat ik het via Getest op kinderen had gewonnen." Aan het werk, Line!

Neem het in 2 teams tegen elkaar op en raad zo snel mogelijk het geboetseerde woord. Dat wordt een kneedfeestje! Het team dat al eerste juist raadt, mag met de stempel een stukje klei van het andere team stelen. De boetseerders van het team trekken een kaart en boetseren tegelijkertijd. Welk team weet als eerste te raden wat er precies gekneed wordt?


"Het leek me heel leuk omdat je met klei mag spelen. Ik vind het heel leuk om dingen te kneden en te voelen. Ik kon niet wachten om het spel te spelen, maar we waren maar met 3 personen in huis (mama, mijn zus en ik). We hebben het dan toch proberen te spelen. 1 iemand moest kneden en de twee anderen moesten raden wat geboetseerd werd. Als mama (die is neutraal) het kon raden, mocht er geen klei gepikt worden, als zus het kon raden, mocht er wel klei gepikt worden. Dit was leuk om te oefenen.""Zondagavond konden we het dan met 4 spelen. We speelden ouders tegen kinderen. Dit was spannender dan met 3. Het is niet gemakkelijk om te boetseren, maar wel leuk en origineel."

"De grootste troef van Kneedfeest? Dat je met klei mag boetseren! Wat ik zou veranderen? Ik zou het spel uitbreiden met een versie voor 2 à 3 personen. Het is jammer dat je altijd met 4 moet zijn.


"Kneedfeest in 5 woorden? Leuk, tof, kneedbaar, spannend en moeilijk!"


Kneedfeest is te koop bij de speelgoedwinkels voor een adviesverkoopprijs van € 23,25, bijvoorbeeld in Dreamland of bol.com.