Getest op kinderen stuurde woensdag verschillende gezinnen naar verschillende sterrenwachten in het hele land voor de première van de nieu...

2 helden en hun grote mensenvriend

Getest op kinderen stuurde woensdag verschillende gezinnen naar verschillende sterrenwachten in het hele land voor de première van de nieuwe film van Solan & Ludwig. Waarom de première in de sterrenwacht doorging? Omdat Solan & Ludwig naar de maan gaan!

Tijs (4 jaar), Fenno (10 jaar) en Febe (12 jaar) trokken naar Gent. "De films van Solan en Ludwig worden gemaakt met echte plasticine-mannetjes werd ons verteld in de intro. Vooral dochter Febe was hiervan helemaal in de ban", vertelt mama Natalie.


50 jaar geleden zette de mens voor het eerst voet op de maan. Maar wat Solan & Ludwig doen, is minstens even straf: met de raket van hun vriend en uitvinder Reodor vertrekken ze op ruimtemissie! Maar met geheime passagiers en misdadige plannen aan boord wordt het lef van onze helden zwaar op de proef gesteld.

"We hebben echt genoten van het mooie verhaal van deze 2 helden en hun grote mensenvriend. Het was een mega leuke middag met ons viertjes."


Zou de maan op tijd gered worden? "Die ene man bedenkt een gemeen plannetje!" Zou het maanlicht uitdoven? "Of kunnen Solan en Ludwig dit voorkomen?"

"In de auto vertelden de kids na over de film. Hoe het zou zijn op de maan, dat het heeeeel lang duurt om in het echt naar de maan te gaan. En dat Solan en Ludwig geluk hadden dat de zuurstof net niet op geraakte."

De derde film over Solan & Ludwig is een hilarisch avontuur vol dolle plottwists en koddige personages. Nostalgische animatie, maar heel actueel in z’n pittige commentaren en doldwaze humor, en daarom uiterst geschikt voor jong en oud. 

Solan & Ludwig: reis naar de maan is vanaf woensdag 18 december in de bioscoop te zien. 


Meer weten?
https://www.jeugdfilm.be/film/solan-and-ludwig-reis-naar-de-maan