De schattige Washimals zijn al een tijdje erg populair, maar nog niet bij ons thuis. Wij hadden ze nog nooit gezien, die leuke diertjes. Tot...

Blauwe olifanten en regenboogaapjes

De schattige Washimals zijn al een tijdje erg populair, maar nog niet bij ons thuis. Wij hadden ze nog nooit gezien, die leuke diertjes. Tot Talib de giraffe, Tuma de olifant, Khari de leeuw en Nia het aapje plots voor de deur stonden. Liefde op het eerste zicht! Maar zouden zij het wel naar hun zin hebben in dit herfstweer?

In de Washimals Safari Set van Crayola zitten 4 super-schattige dieren uit de Afrikaanse jungle: een giraf, olifant, leeuw en aapje. Het concept is eenvoudig: de blanco diertjes moeten een kleurtje krijgen. Stippen, strepen, effen of een heel ander patroon; dat kies je helemaal zelf. 


Het inkleuren van de diertjes is leuk. Ze hebben een heerlijk witte velours-achtige vacht die schreeuwt om kleur. Je kan je fantasie en creativiteit loslaten. Een regenboog-aapje of een blauwe olifant, niks is onmogelijk! Of toch, een rode giraf... dat ging niet, want er zijn maar 6 kleurtjes: grijs, geel, oranje, groen, bruin en blauw. Wil je toch een rode giraf? Dan moet je nog een ander setje, bijvoorbeeld het huisdierensetje als je het nog ergens vindt (want het is op vele plaatsen uitverkocht), bijkopen. Dan heb je weer wat extra kleurtjes zoals rood en fuchsia. En heb je dan nog niet genoeg kleurtjes? Dan kan je andere Crayola viltstiften gebruiken. Misschien heb je die zelfs al in huis?
 


Het kleuren gaat goed, heel goed. We hadden niet enkel een blauwe olifant, maar ook blauwe handjes én een blauw tafellaken. Heel even ging mijn hart een tik sneller. Maar hé, geen nood. De inkt is afwasbaar: van huid, van kleding, van tafellaken én van de Washimals zelf!

Wat misschien nog het allerleukste is? Na het inkleuren de diertjes een badje geven. Na wat heen en weer schrobben en spoelen onder de palmboomdouche zijn de diertjes weer kraakwit. Veel heb je niet nodig: de palmboomdouche vraagt geen batterijtjes, enkel wat proper water (niet heel erg veel) in het bakje. De meisjes vonden het geweldig om te pompen zodat de douche aanging. De diertjes zijn makkelijk schoon te schrobben. Bij de blauwe moet je wat langer schrobben, maar ook dat gaat goed. Na elke wasbeurt moet je even het water verversen. Dan met de vod erover, afdrogen en  ze zijn klaar voor de volgende kleurbeurt. Naast de wilde safari dieren is deze zomer ook de huisdierenset verkrijgbaar met de liefste honden en katten. Ja hoor, je kan aan het verzamelen gaan. Want deze zomer bracht Crayola handige meeneemsets uit met de thema’s schoonheidssalon en dierenartspraktijk. Met verschillende themasets en uiteenlopende dieren zijn de Washimals super leuk om te verzamelen en kan er een complete dierenfamilie worden samengesteld. Alle Washimals speelsets zijn verkrijgbaar bij Bol.com, Toychamp, Fun, Dreamland en de betere speelgoedspeciaalzaken en webshops.

Geen plaats voor een nieuwe verzameling? Dat is eigenlijk een flauw excuus, want ze bergen super makkelijk op! Onze 4 diertjes én de stiften zitten in het waterbakje. Handig en compact! Wij zijn fan!

De Washimals productlijn is verkrijgbaar vanaf € 11,99 tot € 39,99. Deze Safari set kost €19,95.


Meer weten?
http://www.crayola.be