De eerste vakantiedag was nog niet goed en wel bezig of Elien kwam al polsen 'wat ze kon doen'. Haar oogjes gingen lichtjes blinken ...

Kleur je dag!

De eerste vakantiedag was nog niet goed en wel bezig of Elien kwam al polsen 'wat ze kon doen'. Haar oogjes gingen lichtjes blinken toen ik de XL-kleurposter bovenhaalde en op de tuintafel kleefde. We beleefden een hele dag kleurplezier. En dit wordt ongetwijfeld nog vervolgd! kiddikleurprenten.be zorgt voor een heel arsenaal gratis kleurprenten!

kiddikleurprenten.be is een website met een ruime keuze aan mooie kleurplaten voor peuters, kleuters en kinderen van elke leeftijd. Naast honderden kleurplaten zijn er op deze site ook (eenvoudige) oefeningen om de kennis van kinderen te vergroten, alsook puzzels en knutselwerkjes.


Dennis Edwardson (Bert Smets) tekent al zijn hele leven voor kinderen. Met zijn productiehuis Bert Smets Productions maakte hij in de beginjaren van de 21e eeuw de populaire kindertv-reeks ‘hopla’. De tv-reeks werd uitgezonden in meer dan 50 landen. Met kiddikleurprenten.be wil hij kleurprenten brengen die dicht bij de leefwereld van kinderen staan.

 
Het gebruik van de website is volledig gratis. Je print zoveel kleurprenten als je wilt. Het aanbod kleurprenten zal steeds blijven groeien zodat het interessant is om kiddikleurprenten.be regelmatig te bezoeken.


Wij ontvingen een kiddicolour XL kleurposter. Wat een leuk ding! Deze poster is even groot als onze tuintafel en staat boordevol leuke inkleur-afbeeldingen: een paasei, kerstboom, toilet, fruitschaal, bus, rekentoestel, gsm, pan, kledingkast, een kip op haar nest, een konijn, een glas wijn, een bus melk, ... Allemaal erg leuk vormgegeven. Het enige wat jij moet doen is je stiften en/of kleurpotloden bovenhalen en helemaal ontspannen.


Mama zat erbij en nee... ze keek er niet naar! Ze koos de mooiste kleurtjes uit en ging mee aan de slag. Zalig!

Op de website kan je niet enkel gratis kleurplaten afdrukken, je vindt er ook tal van knutselwerkjes. Maak je eigen bloemenwinkeltje, winkelverpakking spaghetti, verjaardagspostkaart of eenhoorn diadeem. Je kan de knutselplaten in kleur afdrukken of in zwart-wit, zodat je zelf nog kan inkleuren. Zoek je een verjaardagskalender? Ook die vind je hier!


En dat is nog niet alles: maak je eigen inkleurboekje, kroon, puzzel of spel. Zoeken kan op type, thema of leeftijd. Heerlijke website is dit! Het spaart je heel wat zoekwerk op Google of Pinterest uit. Ga maar eens snel kijken!


Meer weten?
https://kiddicolour.com/nl/