Hot town, Summer in the city. Sweat baby sweat.. De lokale radiozenders halen plots weer die good old radiohits boven, met plezier luiden we...

Sweat baby sweat...

Hot town, Summer in the city. Sweat baby sweat.. De lokale radiozenders halen plots weer die good old radiohits boven, met plezier luiden we het begin van de zomer in. Op dat moment denkt er nog niemand aan de nadelen van een hete zomer, maar die duiken spijtig genoeg al heel snel op. Van zodra de warmte in huis zit, hebben heel wat kinderen het moeilijker om te slapen. Misschien breekt het nachtzweet hen wel uit? Sleeplife geeft tips voor een betere nachtrust in deze extreme hitte. Voor de kindjes én voor mama en papa.


Eerst even dit: Zweten MOET. Transpireren zorgt ervoor dat je lichaam afkoelt en voorkomt dat het oververhit raakt. Anders dan gewoon wat zweten, is nachtzweten wel degelijk hinderlijk. Sleeplife zet de oplossingen voor nachtzweten voor ons op een rijtje:

1. Geef het lichaam rust
Zorg dat het lichaam van je kind, na een inspanning, genoeg afkoelt. Een lichaam heeft gemiddeld vier uur nodig om af te koelen voor een gezonde nachtrust zonder overmatig zweten.

2. Laat de onesie maar in de kast liggen!
Trek je kinderen verse, katoenen nachtkleding aan en kies katoenen bedlinnen. Synthetische lakens en kussenslopen zijn alles behalve luchtdoorlatend. In de winter houden ze de warmte vast, maar in de zomer kan je er haast niet in ademen. Daardoor ga je opvallend sneller zweten. Katoenen, linnen en zijden bedtextiel zijn een goed alternatief. Het zijn lichte en ademende stoffen die heerlijk fris aanvoelen in de zomer. Sleeplife® heeft een ruim aanbod aan bedtextiel in die materialen, voor ieders budget en behoeften.

3. Is je bed Summer proof?
Wil je een klamme matras voorkomen, heb je baat bij een temperatuurregulerende beschermer. Dankzij de vochtregulerende werking absorbeert die je transpiratievocht en voert dat meteen weer af. Dankzij de uitstekende ventilatie ga je minder transpireren en krijg je niet vlug te warm of te koud.4. Check de temperatuur
Zorg voor een aangename temperatuur. Als het in de kinderkamer te warm of te koud is, kan dat de nachtrust grondig verstoren. Je kind slaapt moeilijker in, slaapt onrustiger en wordt sneller wakker. Of je het graag warm of iets frisser hebt, hangt natuurlijk af van je persoonlijke voorkeur. Maar over het algemeen slaap je best in een kamer waar het tussen de 16 en 22°C is. Toch nog snel een spurtje doen naar de dichtstbijzijnde elektrospeciaalzaak?

5. Laat dat extra stukje chipolata maar liggen!

Eet niet te laat en vermijd zware maaltijden vanaf twee uur voor het slapengaan. Hoewel je van vetten en suikers wel slaperig wordt, verstoren ze je nachtrust. Dat komt doordat je lichaam veel energie nodig heeft om ze te verteren. ’s Avonds toch nog honger? Kies dan voor een gezonde, lichte snack.
 

6. Water is heilzaam
Loopt het zweet toch nog langs hun lichaam? Geef hen dan een beetje koud water, spoel ze af met lauw-warm water en leg een schone badhanddoek over hun laken. Zo kunnen de kindjes voort slapen, zonder hun bed te moeten verversen.

Met deze tips ben je weer helemaal klaar voor een lange, zwoele zomer. Sweet dreams!
Meer weten?

sleeplife.be

Foto's?
Sleeplife