De Diamond Theme Park Awards zijn de Benelux Oscars voor de beste pretparken en attracties in Europa. De uitreiking is reeds aan zijn neg...

Safari-tour is “Leukste Avontuur”

De Diamond Theme Park Awards zijn de Benelux Oscars voor de beste pretparken en attracties in Europa. De uitreiking is reeds aan zijn negende editie toe. Dit jaar valt Het Domein van de Grotten van Han weer in de prijzen, niet met de onderaardse grotten maar met het Wildpark en vooral met de manier waarop je dat 250 ha grote dierenpark kan bezoeken: met de Safari-car. Deze uitstap werd als “Leukste Avontuur” verkozen van alle Europese pretparken en attracties.


Het Wildpark is het enige park in België waar je de Europese big five kan bezichtigen: de wolf, de bruine beer, de lynx, de Europese bizon en de veelvraat.

Je kan het Wildpark van het Domein van de Grotten van Han op twee manieren bezoeken, met de Safari-car of te voet. Het is dus die Safari-car, een groot open voertuig waarin je moeiteloos en mateloos van de natuur geniet, dat de prijs Leukste Avontuur heeft gewonnen. Neem je fototoestel mee want er zijn verschillende haltes om de dieren te bekijken en te fotograferen in de vrije natuur. Er is ook een gids die alles weet te vertellen over de dieren.
Een andere leuke manier om het Wildpark te ontdekken is te voet, op je eigen ritme. Het volledige wandelpad is 5,5 km lang (of je kan ook een traject van 2,5 km kiezen). Via panorama's en uitkijkposten krijg je de mogelijkheid om dichter bij de natuur te komen en op de vlakte zie je herbivoren, die in semi-vrijheid leven, zich voortbewegen. Daarnaast heb je de unieke kans om in de vallei tussen de herten, oerossen en przewalskipaarden te wandelen.
De Diamond ThemeParks Awards zijn de Oscars voor de beste pretparken en attracties in Europa, een initiatief van Pretparkbeest.be en Parkworld. Het zijn de parkbezoekers die stemmen. Voor deze 9de editie hebben 46.845 mensen hun stem uitgebracht waarvan 44% uit België, 25% uit Nederland, 15 % uit Frankrijk en 9% uit Duitsland.Meer weten?
http://www.grotte-de-han.be/nl

Foto's?

Domein van de Grotten van Han