Ketnet biedt heel wat inspiratie voor de Ketnetters om de paasvakantie te vullen. Ketnet Cinema zorgt voor kijkplezier voor jong én oud. Ook...

Ketnet-tips voor de paasvakantie

Ketnet biedt heel wat inspiratie voor de Ketnetters om de paasvakantie te vullen. Ketnet Cinema zorgt voor kijkplezier voor jong én oud. Ook digitaal valt er heel wat te beleven op Ketnet.be en in de Ketnet-app. Tot slot komt Ketnet naar je toe met heel wat evenementen tijdens de paasvakantie.

Films die je zeker gezien moet hebben
Ketnet zorgt met Ketnet Cinema iedere dag omstreeks 13.30 uur voor een familiemoment met de beste kinderfilms.


Abeltje
Abeltje is een Jeugdfilm van Ben Sombogaart, naar het boek van Annie M.G. Schmidt.
Liftboy Abel Roef vliegt samen met zijn drie liftgangers, zijn ex-vriendinnetje Laura, zanglerares juffrouw Klaterhoen en meneer Tump het warenhuis KNOTS uit. Dat is het begin van een reeks dolle avonturen, van in New York tot het Zuid-Amerikaanse Quoqaupepapetl in Perugona.
Abeltje, vrijdag 12 april omstreeks 13.30 uur op Ketnet, Ketnet.be en in de Ketnet-app.
 

Brammetje Baas
Brammetje Baas is een Nederlandse speelfilm van Anna van der Heide en brengt het verhaal van een jongen met ADHD. Brammetje Baas kan een heleboel dingen. Hij kan drummen op tafel, hoger springen dan papa en wel drie meisjes op de kar trekken. En hij heeft een plakboek waarin hij zijn favoriete uitvindingen verzamelt. Er is eigenlijk maar één ding dat Brammetje niet goed kan: stilzitten. Dat kan wel eens problemen geven, op school en thuis. Zeker als er weer een vaas met bloemen of een bord spaghetti aan diggelen gaat.
Brammetje Baas, maandag 15 april omstreeks 13.30 uur op Ketnet, Ketnet.be en in de Ketnet-app.
 

Beestenboot
Animatiefilm gemaakt door de Vlaamse Animatiestudio Grid. Dave en zijn zoon Finny zijn nestertjes, een zeldzaam dierenras dat nergens goed voor schijnt te zijn. Net als alle andere dieren zijn zij op de vlucht voor de komende zondvloed. Gelukkig is er net een grote ark gebouwd, waar telkens een paar van elke diersoort op is toegelaten. De nestertjes zijn echter niet welkom, maar dankzij de hulp van Hazel en haar dochter Leah lukt het toch om aan boord te komen. Maar wanneer de ark op het punt staat te vertrekken, vallen Finny en Leah van boord ...
Beestenboot, woensdag 17 april omstreeks 13.30 uur op Ketnet, Ketnet.be en in de Ketnet-app.
 

Storm: Letters van vuur
Historische spannende film van Dennis Bots met onder meer Peter Van Den Begin in de hoofdrol. In de late middeleeuwen in Antwerpen raakt de 12-jarige Storm in een spannend avontuur verzeild wanneer zijn vader Klaas door de Inquisitie betrapt wordt op het drukken van een verboden tekst. Storm vlucht net op tijd weg met de originele brief en wordt het middelpunt van een klopjacht. Gelukkig krijgt hij hulp uit onverwachte hoek als hij het weesmeisje Marieke ontmoet. Samen proberen ze Klaas van de brandstapel te redden.
Storm: Letters van vuur, zondag 16 april omstreeks 13.30 uur op Ketnet, Ketnet.be en in de Ketnet-app.


Drie dingen om te doen tijdens de paasvakantie 

Buck in Bokrijk
Ketnet komt naar je toe met de Bruegel-game in Bokrijk. Buck neemt je deze keer niet mee naar Malmek, maar naar De wereld van Bruegel. Speel mee en ontdek er alles over in een supercool game van 6 april tot 20 oktober.

Kaatjes Paaseierenraap
Kom tijdens het paasweekend van 20 tot 22 april naar Plopsaland De Panne of Plopsa Indoor Hasselt. Raap je mandje vol en ontvang een chocolade lekkernij. Zet je schrap voor een leuke ontmoeting met Kaatje en Viktor in Plopsaland De Panne en ga op de foto met Biba & Loeba, Simon en Bing. Ook in Plopsa Indoor Hasselt kan je paaseitjes rapen met Kamiel.
 

Ketnet Musical TROEP!
Een spetterend zang- en dansspektakel met Michiel De Meyer, Maureen Vanherberghen en de straffe Troepers op zaterdag 20 april in het Kursaal in Oostende.
 

Vier digitale tips voor de paasvakantie
Dance #LikeMe en Sing#LikeMe
Op zondag 7 april zendt Ketnet de laatste aflevering van het eerste seizoen van #LikeMe uit. Naast de reeks op antenne zet Ketnet ook in op heel wat online beleving van #LikeMe. Zo zijn er “dance tutorials” beschikbaar van de verschillende nummers per aflevering. Ketnetters leren zo de danspasjes aan uit de reeks. Ook de karaokeversies en de videoclips van de nummers zijn beschikbaar via Ketnet.be en in de Ketnet-app.
 

Ei-land
Op woensdag 17 april omstreeks 18.30 uur kunnen Ketnetters op Ketnet.be en in de Ketnet-app meespelen met Ei-land, een interactieve live game propvol raadsels, spelletjes en chocolade.
 

Online video's Zita
Ook de online video's van Zita kunnen inspiratie bieden tijdens de paasvakantie. In haar video's kunnen de Ketnetters heel wat DIY-tips en challenges terugvinden. De video's van Zita kan je terugvinden op Ketnet.be, de Ketnet-app en het YouTube-kanaal van Ketnet.


GOGOGOORIS
Ketnetters kunnen zich tijdens de paasvakantie ook bijscholen in diverse sporten dankzij de sportvlogs van Kenji Gooris: GOGOGOORIS. Aan de hand van tutorials met bekende sporters leert hij de Ketnetters tips and tricks.
GOGOGOORIS op Ketnet.be, de Ketnet-app en op het YouTube-kanaal van Ketnet.Meer weten?
Ketnet.be

Beeld?
Ketnet