Broer Daan (8 jaar) en kleine zus Noor (3 jaar) wilden met Boom Boom Balloon bewijzen dat ze stalen zenuwen hebben. De bedoeling van dit spe...

Spannend, kort & krachtig!

Broer Daan (8 jaar) en kleine zus Noor (3 jaar) wilden met Boom Boom Balloon bewijzen dat ze stalen zenuwen hebben. De bedoeling van dit spel is om de ballon niƩt te doen knappen. Van zodra je de houder in elkaar hebt gestoken en de ballon hebt opgeblazen, kan het spel van start gaan.

"Ik had het spelletje al eerder gezien in de winkel, blijkbaar werd het in 2012 ook bekroond als Speelgoed van het Jaar maar het is me nog maar recent opgevallen", vertelt mama Carmen.
Alles is afhankelijk van je worp met de dobbelsteen. Gooi je een hoog aantal ogen, dan mag je al een schietgebedje doen want de dobbelsteen bepaalt namelijk hoeveel pinnetjes je dieper in de ballon moet duwen… De spanning stijgt pas echt wanneer de prikkertjes dieper en dieper in de ballon zitten en de ballon extreme vormen begint aan te nemen. Nog even en dan...Boom!

"Het spel werd aangevat met broer en zus maar na een hele korte tijd gaf kleine zus het al op. Tijdens het spelen was het wel heel spannend, zo'n ballon is wel erg flexibel zeg! Het spel op zich duurt niet zo lang, een goeie 5 minuten dus het zou wel wat langer mogen duren want zo gaan de ballonnen wel erg snel." 

"Tijdens het duwen van de stokjes in de ballon kwam het bovenste rode deel van de constructie wel af en toe los door de druk. Maar geen erg, we steken het wel opnieuw samen. De bedoeling en spelregels zijn uiteraard wel heel simpel en ik denk dat dit met een grotere groep nog leuker zou zijn! Een ideetje voor een verjaardagsfeestje!"
"Hoe Daan en Noor het spel hebben ervaren? Spannend, kort & krachtig!"


Boom Boom Balloon is te koop in speelgoedwinkels voor een adviesprijs van € 15,99.


Meer weten?