" Wij kregen de kans om de Spinning RC van Little Tikes uit te testen. Mijn dochter van net geen 2,5 jaar zag de verpakking en was dole...

Leuk ontwerp, maar stuurloos

"Wij kregen de kans om de Spinning RC van Little Tikes uit te testen. Mijn dochter van net geen 2,5 jaar zag de verpakking en was dolenthousiast. We openden samen de verpakking en het spelen kon meteen beginnen", vertelt mama CĂ©line. 

Met de nieuwe Fantastic Firsts lijn lanceert Little Tikes speelgoed voor kinderen van 6 maanden tot 2 jaar dat speciaal is ontworpen om de zich ontwikkelde breinen en lichamen van kinderen te verrassen. De Spinning RC is het perfecte eerste op afstand bestuurbare speelgoed voor kinderen. Door de drie eenvoudige knoppen: rijden, draaien en toeteren is het voor beginners makkelijk te besturen."Het oogt leuk en speels, toffe kleuren en een niet alledaagse “autootje”. Besturen bleek echter een moeilijker iets. Er zijn twee knoppen: draaien en rechtdoor rijden, er is ook nog een geluidsknop (die vreselijke herrie maakt trouwens). Als je hem laat draaien en vervolgens rechtdoor wil laten rijden blijft hij maar stuurloos verder gaan. Je moet echt de auto laten stilstaan en dan kan je van richting veranderen, iets wat moeilijk te verstaan was voor mijn 2,5 jarige peuter. We hebben ook enkele keren gehad dat hij niks meer deed. Na herhaaldelijk aan en uitzetten deed hij het wel terug (maar frustrerend dus)."


"De grootste troef is het uiterlijk. Het ziet er leuk uit en ik snap het idee wel (makkelijk bestuurbaar), maar het is gewoon lastig dat hij niet rijdt naar waar je wil als hij niet eerst stilstaat. Ik vond het heel frustrerend en mijn dochter liet het gewoon op de duur liggen. De vormgeving is wel leuk. Hij kantelt precies op zijn achterwerk en doet zijn vleugels open, maar net dat zorgt ervoor dat hij eerst terug moet kantelen om de juiste richting uit te gaan.""Wij zijn grote fan van Little Tikes. We hebben de “jungle” ervan en een zandtafel, maar dit stelt me teleur. Het maakt ook ontzettend veel lawaai. Het zou tof zijn om bijvoorbeeld het geluid te kunnen uitzetten of toch het volume te minderen. Samengevat? Leuk ontwerp, maar lawaaierig en stuurloos."Meer weten?
https://www.littletikes.com/