Opgroeien tussen de mooiste boeken die er zijn, dat wens je toch ieder kind toe? Ook dit jaar zorgt de actie 'Geef een boek cadeau' ...

Geef een boek cadeau

Opgroeien tussen de mooiste boeken die er zijn, dat wens je toch ieder kind toe? Ook dit jaar zorgt de actie 'Geef een boek cadeau' ervoor dat er boeken in de boekhandels liggen die zo goedkoop zijn, dat iedereen ze cadeau kan geven aan vrienden, familie of gewoon aan zichzelf, maar vooral aan kinderen die anders niet de kans krijgen om thuis boeken te lezen.

De actie zet een stap in de goede richting voor leesbevordering, kansen geven en feelgood, maar er moeten natuurlijk genoeg mensen op de hoogte zijn. 

De leesbevorderingscampagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken.

Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken, ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.


In deze boekhandels kun je de cadeauboeken aan hun stuntprijs (€2,50!!) vinden. Sommige van deze boekhandels zullen zelfs de mogelijkheid geven om de boeken te doneren. Als je dus heel graag wilt geven, maar je niet weet aan wie, zorgt de boekhandel ervoor dat jouw cadeau bij een kind terecht komt dat het echt nodig heeft.

Over de cadeauboeken:
Kruistocht in spijkerbroek - Thea Beckman
Het leesboek dat vanaf 8 februari door de hele Vlaamse jeugd gelezen zal worden is Kruistocht in spijkerbroek, een klassieker die al bijna toe is aan zijn 100e druk en bekroond werd met een Gouden Griffel en de Europese prijs voor het beste historische jeugdboek. Lezers van de Volkskrant riepen het boek zelfs uit tot mooiste kinderboek ooit. Elke tiener verdient het om zich te verliezen in de prachitge wereld van deze klassieker.Kikker is Kikker - Max Velthuijs
Het prentenboek dat vanaf 5 april veel kinderogen zal doen schitteren is Kikker is Kikker. Het boek werd bekroond met een Gouden Penseel en is samen met vele andere Kikker boeken in meer dan 50 talen vertaald. Intussen heeft Kikker zijn eigen serie op Netflix gekregen. Elk kind verdient het om mee de avonturen van Kikker te beleven.
 

Meer weten?
http://geefeenboekcadeau.nl/

Foto's?
Lemniscaat