Kim Van Hoorenbeeck helpt kinderen en ouders om obesitas doeltreffend aan te pakken in Leven met een extra rugzak.

Leven met een extra rugzak

Kim Van Hoorenbeeck helpt kinderen en ouders om obesitas doeltreffend aan te pakken in Leven met een extra rugzak.

Wist je dat ...
...bijna 20% van de meisjes en jongens in België obesitas of overgewicht vertoont?
...te energierijk eten en drinken en te weinig bewegen nog steeds de belangrijkste oorzaak zijn van overgewicht en obesitas op jonge leeftijd?
...het stigmatiseren van kinderen met obesitas nadelige effecten kan hebben op de verdere gewichtsevolutie?

Prof. dr. Kim van Hoorenbeeck is pediater en staat aan het hoofd van het obesitasteam voor kinderen in het UZA. Al tien jaar lang helpt zij, samen met o.a. diëtisten, psychologen, kinesisten en verpleegkundigen, kinderen op een blijvende manier afvallen.Overgewicht en obesitas zijn gezondheidsproblemen die over heel de wereld belangrijke proporties aannemen. Van Hoorenbeeck en haar team willen uiteraard niet alle kinderen per se superslank maken. Wat ze wél willen zijn gezonde kinderen. In Leven met een extra rugzak leer je dan ook hoe je het veel voorkomende probleem van overgewicht doeltreffend kan aanpakken. En dit gaat verder dan de calorieopname en het calorieverbruik meer in evenwicht stellen. Van Hoorenbeeck benadrukt dat ook sociale en emotionele factoren een niet te onderschatten rol spelen.

Leven met een extra rugzak is gericht op zowel kinderen als ouders. Het boek staat vol duidelijke voorbeelden en schema's die kunnen helpen niet enkel bij het aanpakken van overgewicht bij kinderen, maar ook bij hoe ouders het goede voorbeeld kunnen geven.
 

Dit boek verschijnt op 1 oktober bij Manteau. De verkoopprijs zal € 22,50 bedragen.


Meer weten?
http://www.standaarduitgeverij.be/boek/leven-met-een-extra-rugzak-9789022335079/


Foto's?
Standaard Uitgeverij