Een knotsgekke dag in Bobbejaanland. Welk kind droomt daar niet van? Begin augustus stuurden we het gezin van Inge richting Lichtaart. Kylia...

De leukste dag van allemaal!

Een knotsgekke dag in Bobbejaanland. Welk kind droomt daar niet van? Begin augustus stuurden we het gezin van Inge richting Lichtaart. Kylian, Yben en Ynske beleefden er de dag van hun leven!

Inge is de trotse mama van drie spruiten van 11, 8 en 4 jaar. "Wij werden als gezin uitgekozen om Bobbejaanland te gaan verkennen en te ondervinden welke troeven dit park te bieden heeft voor elke leeftijd. Voor ons was het een prachtig cadeau, want met een gezin van 5 naar een pretpark gaan is: ten eerste een dure aangelegenheid en niet altijd een evidentie naar attracties toe (gezien het verschil van leeftijd en de begeleiding die nodig is naar lengte van de kinderen)", vertelt mama Inge.

We stuurden Inge met haar gezin op 5 augustus richting Bobbejaanland. "Het was spannend voor ons allemaal, want het was de eerste keer dat we die richting uit gingen. De ontvangst was heel vriendelijk en hartelijk! Een grote verrassing waren de bandjes om de ganse dag gratis te kunnen eten en drinken in het park. Dit vonden de kinderen geweldig!"Deze formule is de 'All you can eat'-aanbieding: eet én drink zoveel je kan in de 7 verschillende restaurants. Voor € 32 krijg je een persoonlijk polsbandje. Daarmee kan je de hele dag eten en drinken bestellen. Niet inbegrepen zijn alle voorverpakte dranken, snoep, ijsjes en andere voedingswaren.

Als je voldoende budget hebt voor je daguitstap, vindt Inge deze formule zeker de moeite waard. "De kinderen kunnen drinken en eten wanneer ze willen. Het enige nadeel aan het bandje is dat elke bestelling apart moet ingegeven worden in de kassa. Hierdoor verlies je veel tijd aan de eetstandjes."

"We werden de eerste uren van ons bezoek vergezeld door iemand van Bobbejaanland zelf. Zino nam deze taak op zich en maakte ons wat wegwijs doorheen het park. Hij gaf ons met veel enthousiasme meer uitleg over het park en over sommige attracties. Het park nodigt echt wel elke leeftijd uit tot ontdekken. Er is voor ieders wat wils.""Mijn zonen wilden graag één van de virtual reality attracties ontdekken. Voor onze jongste dochter was dit te overdonderend. Zij had de kans om gewoon met mij in het karretje mee te gaan zonder de bril. Enkele attracties hadden wel een lengtebeperking. Op een bepaald ogenblik hebben we ons even moeten opsplitsen. Een voordeel was dat er wel iets in de buurt was om dan met de jongste te doen. Enige nadeel dat wij persoonlijk ondervonden, is dat onze dochter op de grens zat van de lengte.""De wachtrijen vielen voor een zondag enorm goed mee. We hebben niet alles kunnen doen, maar toch heel veel. De Shows die Bobbejaanland aanbiedt zijn toegankelijk voor elke leeftijd. Voor het 40 jarig bestaan was er een show op het plein van cowboystad. Dit was vooral voor onze dochter van 4 fantastisch: de figuren van Bobbejaanland deden mee én kinderen werden betrokken in het optreden. Vooral het feit dat ze een cowboyhoed kreeg tijdens de show was voor haar een hoogtepunt."


"Van daaruit gingen we naar de stuntshow: Wicked Wheels. Dat was dan weer meer iets voor de jongens. Voor de show werden oordopjes uitgedeeld. Die kon je zeker gebruiken! Voor een waarborg van € 20 kon je ook een speciale koptelefoon gebruiken. Dat hebben we voor de 2 jongste kinderen gedaan. De show was zeker spectaculair.  Er was geen moment om je te vervelen. De persoon die het geheel aan elkaar praatte, verdient een pluim voor zijn enthousiasme."


"Wij hebben, samen met onze kinderen, ten volle genoten van deze daguitstap. Bobbejaanland is voor ons wel een hele afstand en een tijd rijden, maar we zouden het zeker nog eens opnieuw doen. Waar ik vooral versteld van stond was het feit dat je bij ‘warme’ temperaturen, de dag nadien gewoon nog eens gratis terug kon gaan tijdens minder warme uren. Dit is een prachtig initiatief om aan te bieden in een pretpark en dit hebben wij nog niet veel gezien." Deze actie is, wegens succes, verlengd tot 2 september.


"Het fijne aan dit pretpark is dat het niet zo commercieel gericht is als sommige andere parken. Je kan volop genieten van iedere attractie zonder dat je iedere keer in een winkel terechtkomt als je uit de attracties komt. De kinderen kunnen ten volle genieten zonder iedere keer afgeleid te worden door knuffeltjes en spullen om te kopen. Verwacht je dus aan een gezellig park waar niet alles rond het commerciële draait."
 

"Voor ons is dit park zeker aan te raden en ons bezoekje is voor herhaling vatbaar!! In 5 woorden: aangenaam, kindgericht, niet commercieel, uitnodigend en toch verrassend! We doen deze uitstap binnenkort nog eens opnieuw."
 

En lieve kinderen? Klopt dat allemaal wat mama verteld? Wat vonden jullie ervan?
Kylian (11 jaar): "De VR-attractie vond ik superleuk om te doen, deze wil ik zo direct
opnieuw doen!
"
Yben (8 jaar): "Ik vond alles heel leuk om te doen en het eten vond ik lekker!"
Ynske (4 jaar): "Het was de leukste dag die ik gedaan heb, ik vond het de leukste van
allemaal!
"
Meer weten?
https://www.bobbejaanland.be/