In Sint-Niklaas, provincie Oost-Vlaanderen, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 4 leukste én meest...

't Zomert in Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas, provincie Oost-Vlaanderen, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 4 leukste én meest kindvriendelijke activiteiten in Sint-Niklaas op een rijtje.

1. Spelen
Spelen mag je overal maar op heel wat speelplekken staan leuke speeltoestellen. De speelkaart van Sint-Niklaas en deelgemeenten duidt al deze plekken mooi en overzichtelijk aan. Het is bovendien een leuk ontworpen en interactief hebbeding voor kinderen.


2. Het Stickerspel

Woon je in Sint-Niklaas? Speel het Stickerspel: Print het stickervel, knip de stickers en kleef ze op je kaart. Heb je alle stickers gekleefd? Deel dan een foto van je kaart met #9100Speelstad en ontvang een leuke speelprijs.

3. Het Speeltuinspel
Het Speeltuinspel is voor iedereen: Print het spel. De 10 vriendjes wonen elk in één van de 10 toestellen. Vind jij in welk toestel elk vriendje woont? Tip: Met de speelkaart in de hand vind je makkelijk de 10 locaties van de speeltoestellen.

https://www.sint-niklaas.be/onze-dienstverlening/cultuur-en-vrije-tijd/spelen/speelkaart

4. Plutomobiel
Deze elektrische bakfiets rijdt langs de pleintjes in Sint-Niklaas. Kinderen maken zo spelenderwijs kennis met kunst. Dans, muziek en theater. De ervaren begeleiders integreren het allemaal in dit kunstig vakantieproject. De laatste 2 weken van juli én de laatste 2 weken van augustus vind je de bakfiets her en der in Sint-Niklaas.
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/07/17/plutomobiel-brengt-kunst-tot-bij-de-kinderen/

 
5. Pretcamionet
Deze mobiele speelpleinwerking trekt naar de verschillende buurten. In de camionette zitten alle ingrediënten die je nodig hebt om een heerlijke zomerdag te beleven: sport, spel én plezier. 
https://www.jos.be/pretcamionet/
https://www.facebook.com/pretcamionet/


6. Goegebuurt
Dit laagdrempelig en gestructureerd vrijetijdsaanbod richt zich naar kinderen tussen 6 en 12 die graag buiten spelen. Maar Goegebuurt wil meer dan alleen maar spelen. Ze willen de buurt opnieuw samenbrengen en verbinden.   
https://www.jos.be/goegebuurt/
https://www.facebook.com/Goegebuurt/
 
7. Kroontjescrew

Deze wijkraad van kinderen én jongeren organiseert heel wat toffe activiteiten in de wijk.  
https://www.facebook.com/Kinder.JeugdbuurtwerkingKroonmolenwijk/

 
8. Recreatiepark De Ster

In De Ster raak je nooit uitgespeeld: watersporten, zaalsporten, zwemvijver, strandzone, treintje, kinderboerderij, minigolf, wandelen, ruiterpiste, voetbal, tennis, ...🚩 Lange Rekstraat 30 en Brokkelingenstraat 1
03 777 69 50
ster@oost-vlaanderen.be

https://oost-vlaanderen.be/ontspannen/recreatiedomeinen/de-ster.html9. Kinderboerderij 't Wollenhof 


Dé place to be voor boertjes én boerinnetjes. Naast de vele stalbewoners zorgen ook de speeltuin en het bandenparcours voor de nodige pret.
🚩 Hoge Bokstraat 214a
0477 81 26 16 
wollenhof@gmail.com
www.wollenhof.be
Foto's?
Sint-Niklaas