In Retie, provincie Antwerpen, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 5 leukste én meest kindvriendel...

't Zomert in Retie

In Retie, provincie Antwerpen, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 5 leukste én meest kindvriendelijke activiteiten in Retie op een rijtje.


1. Hekselienpad
Voor iedereen die houdt van een vleugje magie en gelooft dat heksen ECHT bestaan!
Het Hekselienpad is een avontuurlijke wandeling van ongeveer 2,5 km om samen met jonge kinderen te doen. Onderweg kom je verhaaltjes en opdrachtjes tegen, speelelementen, etc.
Route downloaden via izi.TRAVEL-app of via boekje, hierin staan ook extra beeld- en geluidsfragmentjes, spelletjes, opdrachten, … 

💶  gratis + boekje (optioneel): € 3
www.hekselienpad.be

 
2. Kano en kajak op de Kleine Nete

Tussen de watermolen van Retie en de watermolen van Grobbendonk kan je genieten van een gezellige kano- of kajaktocht op de Kleine Nete. Onderweg kom je verschillende halte- of eindplaatsen tegen.
https://www.retie.be/product/436/kano-en-kajakvaart-op-de-kleine-nete

3. Zoektocht ‘De Reeënridder’ in het Prinsenpark, tot en met 31 augustus

Tijdens deze wandeling van 4 kilometer ontdekken kinderen de Reeënridder en zijn prachtige bospaleis. De wandeling loopt langs verschillende haltes. Bij elke halte horen leuke doe-opdrachten of kan je natuurkennis vergaren. De opdrachten zijn gericht op 8- tot 10-jarigen, maar ook jongere en oudere bezoekers zullen genieten van deze uitstap.
💶  gratis
www.prinsenpark.be
 

4. Zomer in Retie: muzikale picknick, elke zondag in juli
Vul je picknickmand met lekkers voor de muzikale picknickmiddagen op zondag in de pastorietuin. Ook je kroost zal zich niet vervelen. Elke editie staat er immers iets leuks voor kinderen op het programma: kinderanimatie, knutselactiviteiten, workshops … plezier verzekerd!
💶  gratis
https://www.retie.be/zomerinretie

 
5. Calimero

Taverne met binnenspeeltuin
https://www.facebook.com/Calimero-Retie-321670614978541/?ref=br_rs


Foto's?
Retie