In Maarkedal, provincie Oost-Vlaanderen, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 8 leukste én meest ki...

't Zomert in Maarkedal

In Maarkedal, provincie Oost-Vlaanderen, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 8 leukste én meest kindvriendelijke activiteiten in Maarkedal op een rijtje.

1. Speelnatuur Puttene
Hier geen felgekleurde speeltoestellen, wel een avontuurlijk terrein met boomstammen en constructies om op te klimmen. In de wilgenhutten kan je je verstoppen of heerlijk niksen. Wie weet, vind je wel kikkervisjes of een salamander in één van de poeltjes?
Speelnatuur Puttene is een fantastische plek om samen met het gezin of vrienden een zonnige middag te vertoeven.
Combineer een bezoekje aan de speelnatuur met een wandeling langs het ‘Hollebeekpad’, een nieuw aangelegd wandel- en fietspad van 2 km lang tussen Onderbossenaarstraat en Taaienberg, midden de natuur. Halverwege is een doorsteekje naar ijssalon ’t hof Vanys. 

💶  gratis
www.maarkedalmoetjebeleven.be 
https://thofvanys.be/ 


2. Kinderzomerwandelzoektocht, tot 15 september
Deze zoektocht voor kinderen is goed voor 7,5 km zoekplezier! Zoek jij mee naar de kabouters Jerry en Jozefien? Misschien kan je deze tocht wel doen samen met neefjes en nichtjes of met vriendjes uit de klas of jeugdbeweging? Langs hetzelfde parcours loopt ook de jaarlijkse zomerwandelzoektocht voor volwassenen, dus plezier voor het hele gezin.    

💶  gratis
www.maarkedalmoetjebeleven.be

 
3. Z+ wandelroute

Z+ staat voor 'zitten met een plus'. Op 5 locaties langs deze route werden bijzondere zitobjecten geplaatst, ontworpen door designers en gerealiseerd door lokale makers. Deze wandelroute bestaat uit 2 lussen, goed voor 7,5 en 4,5 km wandelen langs trage wegen, tussen de velden, met magnifieke vergezichten en zalige plekjes ... Het bijzondere landschap van onze gemeente, in het hart van de Vlaamse Ardennen, staat centraal. De unieke zitobjecten, ontworpen door Jan Detavernier, Marthe Vanthuyne, Karel Verhoeven, Floris Vincke & Thijs Urban, maken de beleving van het eindeloze landschap compleet en geven een extra aan de stop onderweg.
💶  gratis
www.maarkedalmoetjebeleven.be


4. Volksspelencafé sprankelend toeval

Het volksspelencafé is een uniek concept in de Vlaamse Ardennen. In een rustige en volkse sfeer kan je bij ons terecht voor een gewone pint, een lekker streekbier en veel plezier in onze speelzaal met meer dan 18 oude volksspelen en een gaaibollenbaan.
enkel open op afspraak
💶  € 5 per persoon, € 3 voor - 12 jarigen 
http://www.volksspelencafe.be/

5. Hofke ter Musse vintage café

Het Vintage Café Hofke ter Musse is ingericht in de oude stallingen van een hoeve. Vintage meubelen en decoratie geven het café een gezellige en aparte sfeer. Naast een ruim aanbod aan streekbieren, kan je in Hofke ter Musse terecht voor artisanale snacks en huisgemaakte desserts. Het assortiment volksspelen biedt ontspanning voor jong en oud. Bij Hofke ter Musse maak je ook kennis met de verschillende aspecten van de meubelrestauratie. Dit gaat van algemene houtrestauratie, houtdraai- en snijwerk over het stofferen, rieten en biezen van zitmeubelen. Daarnaast is er, na afspraak, ook een heemkundige collectie te bezichtigen. 
💶  diverse prijzen
http://hofketermusse.be/

6. Hof te Ruitegem

Hof te Ruitegem staat bekend om zijn minipaardjes. Je kan de paardjes knuffelen en poetsen of hen leiden langs het parcours op de piste. Daarnaast kan je er terecht voor tochten met rolstoelmenwagen voor rolstoelgebruikers of personen met een handicap, waarbij deze zelf de paarden mennen. De begeleider van Hof te Ruitegem rijdt mee en heeft eveneens teugels waardoor makkelijk kan bijgestuurd worden indien nodig.
Een koetsentocht met minipaardjes is ook mogelijk, de koets is geschikt voor drie personen.

na afspraak
http://www.miniatuurpaarden.be/

7. ’t Perdegedoe 

Jenny en Luc van 't Perdegedoe organiseren koets- en huifkartochten in Maarkedal en de Vlaamse Ardennen. Hun huifkar biedt plaats aan 12 personen. Ook tochten en ceremonieën met paard en koets zijn mogelijk.
na afspraak
http://www.tperdegedoe.be/

8. Hof ter T’hont

Op Hof Ter T'hont kan je terecht voor een tocht met de huifkar of met paard en koets, langs Maarkedalse wegen of elders in de Vlaamse Ardennen. Hof Ter T'hont verzorgt ook ceremonieën met paard en koets.
na afspraak
+32 (0)496 60 91 33hof.ter.thont@telenet.beFoto's?
Maarkedal