In Evergem, provincie Oost-Vlaanderen, niet ver van Gent, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 6 ...

't Zomert in Evergem

In Evergem, provincie Oost-Vlaanderen, niet ver van Gent, valt deze zomer heel wat te beleven voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de 6 leukste én meest kindvriendelijke activiteiten in Evergem op een rijtje.


1. Bezoek aan het Mottekasteel
Aan de hand van leuke spelelementen en zoekopdrachten ervaren kinderen hoe het leven was van Burggraaf Zeger II en hoe het er aan toe ging in de middeleeuwen op de motte. 
💶 gratis
https://www.evergem.be/mottekasteel2. De Schatten van vlieg in Evergem,
van 30 juni 2018 tot 31 augustus 2018

Vlieg verstopt deze zomer in heel Vlaanderen schatkisten in musea, bibliotheken, kastelen, op festivalterreinen en nog veel andere leuke plekken. Ook in Evergem! Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen op schattenjacht tijdens de openingsuren.
💶 gratis
https://www.evergem.be/activiteiten/detail/516/de-schatten-van-vlieg-in-evergem
 

3. Fietsen en wandelen
Evergem telt een heleboel fiets- en zes wandelroutes. Je vindt de plannetjes hieronder. De routes zijn gebundeld in een handige kaart waarin ook de belangrijkste Evergemse monumenten en bezienswaardigheden zijn opgenomen.
💶 gratis
https://www.evergem.be/fietsen-en-wandelen

4. Jef-activiteiten

Jef is eigenlijk de mascotte van de jeugd in Evergem. Jef heeft sinds kort ook zijn eigen huis: ‘Huis van Jef’. Elk kind heeft een Jef-pas nodig om gebruik te maken van de kinderopvang en om deel te nemen aan de speelpleinwerking. Deze pas is gratis.
💶 gratis
https://www.evergem.be/jefhttps://www.evergem.be/product/422/jef-pas-aanvragen


 
5. Bibliotheek

Iedereen heeft gratis toegang tot de bibliotheek. Je kan er terecht om te lezen en te studeren, maar je kan er ook op het internet. Af en toe zijn er ook auteurslezingen die voor kinderen en jongeren de unieke kans biedt om de mens achter het boek te leren kennen.   
💶 gratis
https://www.evergem.be/bibliotheek


 
6. Speelruimte en speelstraten

Evergem heeft heel wat speelpleintjes. Vaak zijn daar speeltoestellen aanwezig, andere dienen als speelweide. Alle speelpleintjes worden netjes onderhouden en speeltuigen worden gecontroleerd op hun veiligheid. De speelpleinen zijn vrij toegankelijk.
💶 gratis
https://www.evergem.be/speelruimte


 
Foto's?
Evergem