Koksijde-Oostduinkerke komt deze herfstvakantie op de proppen met een gevarieerd en boeiend aanbod aan leuke Halloween-activiteiten. Wat da...

Huiver, griezel en veel fun !


Koksijde-Oostduinkerke komt deze herfstvakantie op de proppen met een gevarieerd en boeiend aanbod aan leuke Halloween-activiteiten. Wat dacht je van een griezelig doolhof op het strand, een Mountainbike tocht met een griezelig sfeertje of een grote Halloweenstoet?


Halloween, het moment van het jaar waar horror en gezelligheid hand in hand gaan, zeker in Koksijde-Oostduinkerke. De spits wordt afgebeten op vrijdag 27 oktober met een Halloween Mountainbike tocht van 27 of 39 km, een avondactiviteit met een griezelig Halloweensfeertje.

Van zaterdag 28 oktober tot en met zondag 5 november (van 13 uur tot 18 uur) is het strand van Sint-Idesbald the place to be: loop verloren in een 1000 m² groot doolhof en laat je de stuipen op het lijf jagen door griezelige figuren.
Pompoenen zijn onlosmakelijk verbonden met Halloween, ook in Sint-Idesbald waar je ze op dinsdag 31 oktober kan uithollen en versieren onder het toeziend oog van steltenlopers en een drakenhoeder. Diezelfde dag is er om 19 u een Grote Halloweenstoet, met animatie, muziek, vuurwerk en een flinke dosis huiver en griezel. Aansluitend ga je om 20 u naar het strand van Sint-Idesbald voor de heksenverbranding en voor een spetterend vuurwerk.


Genoeg gegriezeld? Feest dan in NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum. Op zaterdag 28 oktober, het begin van de herfstvakantie, beleef je een onvergetelijke dag aan zee. Dan viert het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum feest, met een programma dat het ganse gezin zal boeien. In het museum kan je naar meeslepende verhalen luisteren en er zijn ook knutselworkshops. Om 16 uur is er een knotsgekke show van Radio Oorwoud. Uiteraard kunnen de garnaalvissers te paard niet ontbreken! Je kan hen vergezellen naar het strand tijdens het garnaalvissen. Raadpleeg hier het volledige programma.

Wie niet gebeten is door de Halloween-microbe of gewoon al genoeg gegriezeld heeft, kan op 1 november om 14u30 terecht in het Abdijmuseum Ten Duinen tijdens Family@TenDuinen. Kinderen vanaf 8 jaar krijgen tijdens een rondleiding in het museum inzicht in het dagelijkse leven van de monniken. Nadien wordt de kennis getest tijdens de Slimste mens van het Abdijmuseum waar sfeer en gezelligheid, hand in hand gaan. Ouders en grootouders hoeven zich niet te vervelen want voor hen wordt op hetzelfde tijdstip ook een rondleiding voorzien. Een uitstap voor de hele familie dus! Inschrijven kan via abdijmuseum@koksijde.be of op het nummer 058 53 39 50.
Meer weten?
www.visitkoksijde.be

Foto's?
Koksijde