Dit weekend is het weer zover: op zondag 1 oktober stellen honderden bedrijven hun deuren open voor het publiek tijdens Voka Open Bedrijvend...

Hoe wordt dat gemaakt?

Dit weekend is het weer zover: op zondag 1 oktober stellen honderden bedrijven hun deuren open voor het publiek tijdens Voka Open Bedrijvendag! Ook leuk voor kinderen!


Ooit al binnengekeken in de controletoren van de luchtverkeersleiding in Zaventem? Benieuwd hoe talloze bekende streekproducten gemaakt worden? Hoe het er aan toegaat in een Infrabel seinhuis of bij Beaulieu International Group? Noteer dan zeker nu zondag 1 oktober in je agenda, want naar goede gewoonte is het op de eerste zondag van oktober Voka Open Bedrijvendag!


Voor de 27ste editie kijken opnieuw duizenden werknemers en honderdduizenden kijklustigen uit naar een dag vol avonturen in honderden bedrijven. Ze laten je hersenen kronkelen, je ondernemerszin kriebelen en je mond open vallen van verbazing. Tussen de vaste waarden zitten ook enkele ruwe diamanten en starters die minder bekend in de oren klinken, maar zeker en vast een bezoekje waard zijn!


Elk bedrijf dat de deuren opent voor de grote massa, is er zich van bewust dat er ook kleine bezoekertjes langskomen. Het Open Bedrijvendag team reikt de bedrijven tips aan om de kinderen mee te betrekken in het bedrijfsbezoek en animatie op maat te voorzien. Bedrijven geven zelf aan op de website en in het magazine of het bezoek leuk zal zijn voor kinderen, en op elk bedrijfsprofiel kan je ook nalezen wat er voor de allerkleinsten voorzien wordt. Kan een bedrijf om veiligheidsredenen geen kinderen toelaten, dan staat dit expliciet vermeld. Vaak wordt bij die bedrijven wel opvang voorzien gedurende de rondleiding.


Dit jaar zijn op Voka Open Bedrijvendag de ogen ook gericht op de textielsector, in samenwerking met Fedustria, de Belgische federatie van o.a. de textielindustrie. Kijk maar eens om je heen. Bij je thuis, onderweg, op kantoor, in de winkel, aan de kust, in de tuin,... Textiel is overal! Dat de textielindustrie ook vandaag de dag nog een belangrijke rol speelt, wordt dit jaar op Voka Open Bedrijvendag extra benadrukt. De sector heeft namelijk niet stilgestaan, behoort tot de wereldtop én biedt bovendien mooie carrièremogelijkheden. Dit kan je met je eigen ogen ontdekken in onder andere Beaulieu International Group, HoGent Fashion & Textiels Innovation Lab!
Meer weten?

www.openbedrijvendag.be
#voka
#openbedrijvendag

Foto's?
Voka Open Bedrijvendag