Elien start op vrijdag 1 september in het eerste leerjaar. Een grote stap! En daar hoort een gloednieuwe boekentas bij. Weer een nieuwe were...

Stijlvolle boekentassen

Elien start op vrijdag 1 september in het eerste leerjaar. Een grote stap! En daar hoort een gloednieuwe boekentas bij. Weer een nieuwe wereld die voor ons opengaat. Wij gaan op zoek naar een mooi, duurzaam én stevig exemplaar. # Own Stuff heeft het allemaal!


Een lederen boekentas is gemaakt van hoogwaardig materiaal, kent een uitstekende kwaliteit én heeft bijgevolg dus een zeer lange levensduur. Geen nadelen? Hmmm, misschien toch. Je moet er veel geld voor neertellen. 

 
# Own Stuff kwam daarom met een alternatief. Ze gebruiken een goedkoper alternatief, namelijk splitleder. Heb je, net als ik, nog nooit van splitleder gehoord? Een korte kennismaking...

* Splitleder is een onderdeel van de dikke lederen huid. Daar die te dik is voor gebruik, gaat men deze doorsnijden in 2 delen: de bovenlaag (ook volle nerf genoemd) gebruikt men voor fijne lederwaren én de onderlaag is het splitleder (of cuir de croute in 't Frans).* Splitleder komt van dezelfde huid en is dus uiteraard volwaardig leder. Door de kortelachtige structuur heeft het meer vezels. Dit leder wordt afgewerkt met toplagen in kleuren en tekeningen/reliëf.

* Een boekentas in splitleder? Dat kan! De kwaliteit is zeker sterk genoeg voor een volwaardige schooltas. Het grootste verschil met een lederen exemplaar? Op termijn verschijnen in je boekentas van splitleder kleine barstjes in de plooien van het leder. Scheuren zal het niet doen. Die barstjes zijn een typisch effect aan splitleder. Wil je de barstjes vermijden? Dat kan met vast lederwax.* Splitleder is ongeveer 40% goedkoper dan leder. Bij # Own Stuff vind je een (split)lederen boekentas voor € 169. Dat is zo'n € 100 goedkoper dan een leder exemplaar van bijvoorbeeld Ruitertassen.

Deze 2 vaks-boekentassen zijn stijlvol én sober tegelijk. Ze zien er helemaal niet klassiek uit, maar zijn net ontzettend hip! In de 2 compartimenten krijg je makkelijk al je schriften, boeken en kaften in A4-formaat kwijt. In het voorvak passen kleinere spulletjes. En hoe je je boekentas draagt, dat kies je helemaal zelf. Met de gewatteerde schouderriemen op je rug of met het handvat in je hand.

  Je vindt de # Own Stuff boekentassen online bij onder andere Kids with flair, Dreamland online, Kat & Koe online, Loulechien en De Speelvogel online.


Meer weten?
http://www.ownstuff.be

Foto's?
# Own Stuff