Dankzij Colruyt zwaaien kinderen de plak in de keuken. Chef-kok Charlotte ging aan de slag met 'Koken is kinderspel' en zet gevariee...

Kindvriendelijk, mooi en leuk

Dankzij Colruyt zwaaien kinderen de plak in de keuken. Chef-kok Charlotte ging aan de slag met 'Koken is kinderspel' en zet gevarieerde en volwaardige gerechten op tafel.

"We hebben het boek 'Koken is kinderspel' getest en wat waren we aangenaam verrast over het boek. We hebben wel meerdere kinderboeken die teleurstellend waren, dus lagen de verwachtingen niet zo hoog. Fijn was het dus dat dit boek iets anders was. Het is op een leuke en duidelijke manier gebracht. Ook staan er spelletjes in tussendoor wat het extra aantrekkelijk maakt voor kinderen. Toch vind ik hem qua recepten iets minder. De meeste dingen hadden we in het verleden al gemaakt zonder dat we het wisten", vertelt mama Kimberley.


Alle recepten zijn op maat van kinderen geschreven. Ze zijn stap voor stap uitgewerkt in woord én beeld. Zo daagt het kookboek kinderen tussen 6 en 10 jaar uit om gevarieerde en volwaardige gerechten op tafel te zetten. Af en toe mogen ze taakjes uitdelen aan een meer ervaren hulpkok, maar het merendeel kunnen ze zelf.

"Toen we gingen testen was het voor Charlotte de eerste keer dat ze hielp in de keuken. Ze is nog heel jong. Haar broers hadden wel al vaker geholpen, dus die kwamen ook graag een kijkje nemen. Daar Charlotte graag alles eet, vond ze helpen echt helemaal geweldig. Zeker toen we het recept met de kip en tomaten uitprobeerden was ze in de wolken, ze is echt gek op tomaten."


'Koken is kinderspel' is opgebouwd in 5 hoofdstukken met telkens een andere kookopdracht. In het deel ‘Word een echte groentevreter’ worden kinderen uitgedaagd om te tonen dat ze wel groenten lusten. Dat lukt misschien iets makkelijker met recepten als pita voor coole kikkers of bommetjes met superzaad.
 
"Haar broers vonden het super leuk dat mama eens wat meer moeite deed om het wat mooier te maken. Ah ja, mama heeft meestal zo weinig tijd en dan moet het vooral lekker en snel zijn, niet mooi."


 
"We maakten hippe roze limonade, gekleurde kipfilet met strikjespasta en roze smoothie voor suikerhelden. Mama paste de recepten wel steeds een beetje aan zodat iedereen ze zou lusten. Wat we zeker nog uit het boek gaan maken zijn Zweedse kaneelbroodjes.""Charlotte vond alles super lekker en dronk en at er vrolijk op los maar de hippe roze limonade vond ze toch echt het allerlekkerste. Ze drinkt normaal niet zoveel maar hier kon ze van blijven drinken en daar we de suiker hadden weggelaten kon dat ook helemaal geen kwaad want hij bestond dus enkel uit water en fruit."


 
Het boek in vijf woorden volgens mama Kimberly? "Kindvriendelijk, mooi, gestructureerd, gevarieerd en leuk!"


Charlotte en mama Kimberley hebben zelf ook een blog. 'Gewoon wij' is Kimberly's dagboek. Je volgt er de avonturen van het hele gezin, maar leest er ook over de zoektocht in het autisme van de oudste zoon, de wijze lessen van hun thuisonderwijs en de persoonlijke gevoelens van deze mama van 4. Deze blog is een bezoekje waard.

‘Koken is kinderspel’ telt 164 blz. en is verkrijgbaar in alle Colruyt-winkels voor € 11,95.Meer weten?
https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken/kookboeken/koken-kinderspel