Vandaag bestaat Kabouter Plop 20 jaar! De allereerste aflevering van Kabouter Plop werd op 27 augustus 1997 uitgezonden bij VTM. Het kinderp...

Hoera voor Plop!

Vandaag bestaat Kabouter Plop 20 jaar! De allereerste aflevering van Kabouter Plop werd op 27 augustus 1997 uitgezonden bij VTM. Het kinderprogramma kende meteen een gigantisch succes, goed voor in totaal 295 afleveringen.


De vaste cast bestond oorspronkelijk uit vier kabouters, Plop, Kwebbel, Lui en Klus. Die werd in 1998 en 1999 nog aangevuld door Smul en Smal. Na enkele jaren verschenen de kabouters ook op het witte doek in 10 langspeelfilms. Ondertussen hebben ze een eigen boekenreeks, cd’s, strips én een pretpark dat hun naam draagt. Tijdens het huidige feestjaar dook Plop al eens op aan de zijde van Belgium’s Got Talent-winnaar Baba Yega, die een remix maakte van de bekende Plopdans.

De kabouters vieren hun verjaardag met een nieuwe reeks, Plopshow en cd en dvd-releases met hun grootste hits:

* Best of CD van 20 jaar Plop met de allerleukste Plop nummers, waaronder ook de remix van de Kabouterdans ism Baba Yega. Ook te vinden op Apple Music en Spotify!
* Best of DVD, een DVD met de allerleukste afleveringen uit 20 jaar Plop en een filmbox met 3 DVD’s met de allerbeste films van Plop.
* Gouden boekencollectie: 4 boeken met de mooiste verhalen en tekeningen van 20 jaar Plop.
Op zondag 3 september lanceert VTMKZOOM Plop & Felle, een nieuwe reeks met afleveringen rond de bekendste kabouter van Vlaanderen vanuit zijn legendarische melkherberg. In de nieuwe serie Plop & Felle maken de kijkers voor het eerst kennis met Felle, het jonge en hippe nichtje van Kabouter Plop. Zij gaat dagelijks op bezoek bij haar oom om honderduit te vertellen over de dingen die haar bezighouden. Omdat Plop met zijn kaboutervrienden al zoveel heeft meegemaakt, pikt hij af en toe in door zelf leuke herinneringen op te rakelen. Naar de verhalen van oom Plop luisteren vindt Felle geweldig. Bíjna zo leuk als het eten van zijn lekkere plopkoeken…
Vanaf zaterdag 2 september, elke zaterdag om 6u50 bij VTM
Vanaf zondag 3 september, elke zondag om 7 uur bij VTMKZOOM

Begin 2018 komt de nieuwe show in het teken van 20 jaar Plop er aan: van zaterdag 27 januari tot en met zondag 13 mei 2018 doorheen Vlaanderen. Klik hier voor tickets & info.


September is Plop-maand op Studio 100 TV! Dit betekent dat er allerlei fijne prijzen te winnen zijn en dat er volop shows, muziekclips en films te zien zijn van Plop. Ook Plop & de Peppers zullen niet ontbreken! Elk weekend in september kan je op zaterdag tussen 16u30 en 18 uur en op zondag tussen 6u30 en 8 uur genieten van Plopclips, Plopshows en Plop & de Peppers marathons! Elke zaterdag om 9 uur kan je een Plopfilm zien!Meer weten?
studio100.com

Foto's?
Studio 100