Koksijde nodigde ons uit om tijdens onze vakantie aan zee te komen zwemmen in het enige (en ook verwarmde) openluchtzwembad op het strand la...

Enige openluchtzwembad op het strand

Koksijde nodigde ons uit om tijdens onze vakantie aan zee te komen zwemmen in het enige (en ook verwarmde) openluchtzwembad op het strand langs de Belgische kust. 

We logeerden in De Panne en kozen de mooiste dag van de week uit om te gaan zwemmen in Oostduinkerke. We moesten even zoeken naar het zwembad, want we waren het gewoon voorbij gefietst. Wat een mooi plaatje. In de verte zie je de zee met daarvoor het strand. Links van ons kwamen net 3 paarden met bijhorende garnalenvissers de dijk opgepuft. En voor ons... een heerlijk verwarmd zwembad. Ik waande me even in één of ander tropisch en ver land. Tot die grijze wolken weer voor de zon schoven. Dat herinnerde ons eraan dat we gewoon aan de Belgische kust stonden.Of de meisjes zin hadden om het water in te duiken? Het zal wel zijn! We zochten een kleedhokje uit. We konden kiezen uit kleine hokjes of een grote gezamenlijke kleedkamer. We wrongen ons met z'n allen in een klein hokje (nee, opsplitsen bleek geen optie voor de meisjes) en trokken onze zwemkledij aan.


Eerst even douchen en dan weer naar buiten. Achter het grote bad ligt het kinderbad verscholen. Een leuk hoekje, goed afgeschermd van het grote bad: een zwembad met een glijbaan, een apart nog warmer gedeelte en een speelzone met sproeiers. Rond het zwembad staan ligstoelen. De meisjes liepen (ja, ook al zeiden we al 156 keer dat je niet mag lopen in een zwembad) meteen richting de glijbaan. Dat was een topper van formaat! Ontelbare keren zijn ze in het water gevlogen langs die glijbaan. Dolle pret!We zijn met z'n allen ook het diepe bad ingegaan. Elien kreeg daar haar eerste zwemlesjes van papa (volgende week start ze met de échte lessen) en Lore vond het leuk om op mama's rug mee te zwemmen. Het water was lekker warm! Toen we even het water uitkwamen, hadden we direct koud. Dus snel weer het bad in!

Het zwembad is nog geopend tot en met vrijdag 8 september. Je kan in 2 shiften komen zwemmen: 
* shift 1: 9 - 12 uur (site verlaten om 12u30)
* shift 2: 13 uur - 17u30 (site verlaten om 18u)

Volwassenen betalen € 5 per shift. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen € 3. Kinderen jonger dan 3 jaar zijn gratis. Je kan ook een 10-beurtenkaart kopen (€ 40 voor +12 en € 25 voor -12).


Meer weten?
http://koksijde.be/dienst/strandbad-oostduinkerke-zeedijk-centrum