Deze zomer valt er weer heel wat te beleven in Arboretum Kalmthout. Zomerpicknick, speurtocht, workshops, seizoenswandeling, camping voor 1 ...

Zomer in het Arboretum

Deze zomer valt er weer heel wat te beleven in Arboretum Kalmthout. Zomerpicknick, speurtocht, workshops, seizoenswandeling, camping voor 1 nacht en nog zoveel meer. We zetten alles voor je op een rijtje. 

Zomerpicknick in Arboretum KalmthoutVan 1 april tot 30 september 2017
De Piknikfabrik is in Kalmthout al een begrip. Zij leveren in en om het Grenspark aan de heide en vanaf nu ook in de arboretumtuin. Op een idyllisch plekje in de tuin geniet je van heerlijke hapjes en drankjes. Er zijn verschillende formules. Alle informatie en bestellingen bij de Piknikfabrik.
www.piknikfabrik.be

 
Zomerspeurtocht: De Grote Kraak
Zaterdag 15 juli 2017 tot en met donderdag 31 augustus 2017 van 10 tot 17 uur
Prijs: inbegrepen in toegangsticket tuin - jaarkaarthouders en kinderen -12 jaar gratis
De Grote Kraak is een speurtocht met weetjesvragen en doe-opdrachten waarbij je je ogen en je kleine grijze hersencellen goed kunt gebruiken. Tel de leeftijd van bomen, zoek verschillen tussen bladeren en doe aan gewichtheffen. Ieder juist antwoord geeft een cijfer en leidt naar de code waarmee je de kluizen in de tuin kunt openen. Een spannende speurtocht om samen met je vrienden en familie te doen terwijl je de arboretumtuin ontdekt.
https://www.arboretumkalmthout.be/kalender


 
Kinderworkshop Uiltje vangen: maak een dromenvanger
Dinsdag 8 augustus 2017 van 13.30 uur tot 16 uur
Prijs: € 12,50 (materialen inbegrepen)
Enge dromen zijn verleden tijd met een dromenvanger. Ga creatief aan de slag met vondsten uit de arboretumtuin en maak je eigen dromenvanger. De uilendromenvanger wordt gemaakt met prachtig natuurlijk materiaal uit de arboretumtuin. We doen namelijk eerst een toffe wandeling door de collectie en verzamelen takken, bladeren en bloemen in alle kleuren en vormen. Als je graag een heel persoonlijke toets wil geven aan jouw dromenvanger, mag je aanvullend op het knutselgerief zelf pluimpjes, kraaltjes, lintjes, noem maar op, meebrengen. Om de workshop helemaal goed af te sluiten krijg je nog een drankje en een stukje cake of taart!
Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.
https://www.arboretumkalmthout.be/kalenderKinderworkshop: bloemschikken voor Moederdag
Maandag 14 augustus 2017 van 10 uur tot 12.30 uur
Prijs: € 18,50 - jaarkaarthouders € 16,50 (materialen en een hapje en drankje inbegrepen)
Verras je mama of oma op Moederdag met je eigen creatie van een … BLOEMENTAART! Zeker weten dat dit hét mooiste cadeau zal zijn. Schrijf je snel in voor de voormiddagsessie.
Voor kinderen van 7 tot en met 15 jaar.
https://www.arboretumkalmthout.be/kalenderSeizoenswandeling: zomer
Dinsdag 15 augustus van 14 tot 16 uur
Prijs: inbegrepen in toegangsticket tuin, jaarkaarthouders en kinderen -12 jaar gratis
Geniet van een heerlijke zomerwandeling in de schaduw van oude bomen, ontdek de zonnige Oudolf borders, laat je betoveren door duizend-en-één kleuren ... Geef niet alleen ogen en oren de kost, voel de structuur van schors en blad en neus ook eens rond tussen de bloemen en de planten. Zoet, kruidig, fris, scherp, bedwelmend, soms zelfs onaangenaam. Wie durft zich te wagen aan de ultieme geurtest? Een gids toont je bijzondere plekken in de tuin en geeft interessante weetjes over het leven van bomen en planten doorheen de vier seizoenen. Inschrijven voor de wandeling is niet nodig.
https://www.arboretumkalmthout.be/kalender


 
Camping voor 1 nacht: Onenightstand
Van zaterdag 26 augustus tot zondag 27 augustus
Prijs: € 25 (6 t.e.m. 14 jaar); € 45 (vanaf 15 jaar)
Laat je verleiden tot een ‘onenightstand’ in Arboretum Kalmthout. Sla er ’s middags je tent op en verken de arboretumtuin. Een heerlijk buffet van Piknikfabrik luidt een sfeervolle avond in. Met livemuziek bij een knisperend kampvuur. Info & tickets via www.terranova.be
http://www.arboretumkalmthout.be/kalenderEXPO Tomatenfestival
Zaterdag 2 en zondag 3 september 2017 van 10 tot 17 uur
Prijs: € 8,50 / jaarkaarthouders en kinderen -12 jaar gratis
Het tomatenfestival vormt een zuiderse afsluiter van de zomer en is een weekend met een inspirerend programma over deze bijzondere groente. Op beide dagen is er een unieke tentoonstelling met honderden verschillende tomatenrassen. Dit jaar zijn we aan de 10de editie toe. Er zijn kookdemonstraties waarbij je na afloop zelf kunt proeven. Van vele zeldzame rassen zijn er zaden te koop, bij onze medewerkers kun je terecht voor advies.
https://www.arboretumkalmthout.be/kalenderPersmobiel
Woensdag 20 september van 10 uur tot 17 uur
Prijs: bijdrage voor persing en verpakking ter plaatse te betalen. Bezoek aan de tuin niet inbegrepen.
Inschrijven via Persmobiel Kempenland (www.persmobiel.be)
Versgeperst appel- of perensap uit je eigen tuin! Laat je fruit ter plaatse persen, pasteuriseren en verpakken tot 100% puur sap. Je betaalt een kleine bijdrage voor het bottelen en pasteuriseren. Terwijl de persmobiel draait, beleef je het hele proces van dichtbij en mag je proeven. Kinderen zijn er dol op. Bezoek ondertussen de arboretumtuin, volop in herfstsfeer.
https://www.arboretumkalmthout.be/kalender


Het is ondertussen al 2 jaar geleden dat we 2 gezinnen naar het Arboretum stuurden. Benieuwd wat zij van hun uitstap vonden? Lees het snel hier.


Meer weten?
www.arboretumkalmthout.be
www.terranova.be

Foto's?

Arboretum Kalmthout