Vlieg verstopt tijdens de zomer 300 schatkisten in heel Vlaanderen en Brussel. Van zaterdag 1 juli tot donderdag 31 augustus kunnen kinderen...

Vlieg verstopt 300 schatten

Vlieg verstopt tijdens de zomer 300 schatkisten in heel Vlaanderen en Brussel. Van zaterdag 1 juli tot donderdag 31 augustus kunnen kinderen op schattenjacht gaan in musea, kastelen en bibliotheken, op festivals en andere fijne schattenlocaties. De 11de editie van de Schatten van Vlieg staat in het thema van geur.


Vlieg, een initiatief van CultuurNet Vlaanderen wijst kinderen tot 12 jaar en ouders de weg doorheen het ruime cultuur- en vrijetijdsaanbod. Deze zomer slaat het de handen in elkaar met Xerius Kinderbijslagfonds en diverse cultuurhuizen om families een fantastische vakantie te bezorgen. Eentje waarbij ze tijd met elkaar kunnen doorbrengen én iets kunnen bijleren. Kinderen krijgen de kans om culturele plekken op een speelse manier te ontdekken. Zowel in hun eigen buurt als wat verder weg.Sven Gatz: “De Schatten van Vlieg is een unieke manier om cultuurparticipatie te stimuleren. Tijdens de zomermaanden is het voor ouders en grootouders niet altijd vanzelfsprekend om leuke én waardevolle activiteiten te verzinnen voor hun (klein)kinderen. Een uitstap waarbij je een plek in je buurt ontdekt die de moeite waard is en die voor zowel de volwassenen als de kinderen leuk is, is dan ook zeer welgekomen. Bovendien zit er in elke schatkist een verrassing waarmee kinderen ook thuis nog een tijdje zinvol zoet zijn.” 
‘Speurneuzen’ mag je dit jaar letterlijk nemen, want de Schatten van Vlieg staan volledig in het teken van ‘geur’. Tijdens de schattenjacht krijgen kinderen de kans om hun zintuigen volledig te laten prikkelen. Ruiken zij anders dan volwassenen? Hoe gaan ze om met sterke geuren? Welke geuren zijn er te vinden in musea of parken? In iedere schatkist heeft Vlieg geurpakjes verstopt met geurspelletjes en -opdrachten. Zo kunnen de kinderen thuis nog lang nagenieten.

De Schatten van Vlieg zijn verstopt op 300 uitdagende locaties, verspreid over 146 gemeenten. In Kasteel Beauvoorde komen schattenjagers te weten hoe een kasteel ruikt. In het Vrijbroekpark in Mechelen kunnen ze testen of ze even goede speurders zijn als een egel en in De Wereld van Kina in Gent gaan ze op zoek naar de naam van dinodrollen. 
Bekijk hier het overzicht van alle locaties, de locaties in Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen of Brussel. Meer weten?
https://www.uitmetvlieg.be

Foto's?
Cultuurnet