Honderden Vlaamse kinderen namen met hun eigen unieke creatie deel aan Europese wedstrijd Imagination Studios Awards. Het waren Robbe, Valen...

Robbe, Valentine en Elayza in de prijzen

Honderden Vlaamse kinderen namen met hun eigen unieke creatie deel aan Europese wedstrijd Imagination Studios Awards. Het waren Robbe, Valentine en Elayza die de talentenwedstrijd Cartoon Network wonnen.


De 12-jarige Robbe van Gink uit Essen, de 14-jarige Valentine Verheyen uit Berlaar en de 15-jarige Elayza Maddamin zijn de grote winnaars van Imagination Studios Awards, het creatieve en educatieve project van televisiezender Cartoon Network dat de afgelopen maanden menig jong Vlaams teken-, schrijf- en animatietalent in de ban hield. De drie winnaars ontvangen een prachtig prijzenpakket en zien bovendien binnenkort hun winnende creatie op televisie verschijnen!


 
De afgelopen maanden gingen jonge creatievelingen massaal aan de slag en stuurden ze, geheel volgens de traditie van Cartoon Network, hun gekste, stoerste en mooiste tekeningen, storyboards en filmpjes in via de officiƫle wedstrijdsite.

De finalisten van de afgelopen Kunstbende-editie gingen met een kritische blik door alle inzendingen, waaruit uiteindelijk de drie laureaten gekozen werden!
Naast een prachtig prijzenpakket, onder andere bestaande uit tekenpakketten van Staedtler, een gloednieuwe Wacom tekentablet en een unieke drukgevoelige Wacom Bamboo Stylus Fineline, zien de winnaars hun creatie ook op de zender verschijnen! Zo is hun kunstwerkje regelmatig op televisie te zien!

Met bekroonde hitseries als Adventure Time, Ben 10, De Wonderlijke Wereld van Gumball en Steven Universe is Cartoon Network sinds jaar en dag een kweekvijver voor de grootste namen uit de animatiewereld. Cartoon Network Imagination Studios Awards wordt ook in andere Europese landen gelanceerd. De wedstrijd illustreert de betrokkenheid van de zender bij de ontwikkeling van vaardigheden bij kinderen.Meer weten?
http://www.cartoonnetwork.be 

Foto's?
Cartoon Network