Het ‘WonderBoekenFestival’, zo heet de nieuwste beleving op het programma van WonderWeekend. Vier vaders stampten het unieke gezinsfestival ...

Kinderboeken komen tot leven op WonderWeekend

Het ‘WonderBoekenFestival’, zo heet de nieuwste beleving op het programma van WonderWeekend. Vier vaders stampten het unieke gezinsfestival in de Plantentuin Meise vorig jaar uit de grond. Ook dit jaar zullen 1.000 gezinnen 1 nacht in de Plantentuin kunnen overnachten en samen tal van unieke activiteiten beleven.

Tijdens deze tweede editie van WonderWeekend komen nu ook kinderboeken letterlijk tot leven. De selectie van die ‘WonderBoeken’ gebeurde door Jesse Van de Kerckhove, Beste Boekenjuf 2014.

WonderWeekend is een gezinsfestival met overnachting in de Plantentuin Meise, waar de programmatie voor kinderen en ouders voor één keer niet gescheiden wordt, maar waar je als gezin samen van de vele kleine en grote verwonderingen geniet. Dit jaar voegde de organisatie een nieuwe beleving aan het programma toe: het ‘WonderBoekenFestival’. Vijf kinderboeken krijgen een nieuwe dimensie en komen daardoor tot leven op het festival.Vincent Jansen, één van de vier vaders die WonderWeekend organiseert: “Als je zelf kinderen hebt, dan weet je hoe mooi het is als jouw kind zich helemaal verliest in een goed boek. Wij willen die verwondering en het plezier van het lezen vertalen naar belevingen voor het hele gezin.

We willen uitgeverijen en auteurs van kinderboeken uitdagen om verder te denken dan papier,” vertelt Jesse Van de Kerckhove, de curator van het eerste WonderBoekenFestival. “Je kan zoveel meer doen met een kinderboek, en dat willen we graag samen bewijzen.” Jesse is in 2014 verkozen tot ‘Beste Boekenjuf van Vlaanderen’ en mocht in opdracht van WonderWeekend vijf WonderBoeken selecteren. Rond elk boek werd een originele beleving uitgewerkt die tijdens WonderWeekend te zien zal zijn.

Zo zal tijdens WonderWeekend het tekenverhaal ‘Circusnacht’ door de auteur ter plaatse tot leven gewekt worden op een reuzescherm. Ook kunnen de metershoge mysterieuze prenten uit het boek ‘Naturama’ met een magisch brilletje afgespeurd worden naar verborgen dieren en planten. Daarnaast kan vanuit de kasteeltoren met een verrekijker ‘Wally’ gezocht worden op een levensgrote ‘Waar Is Wally?’ prent die in de kasteelvijver van de Plantentuin drijft.Naast het nieuwe WonderBoekenFestival blijven ook de oorspronkelijke activiteiten bestaan: met handen eten is meer dan normaal in het Restaurant Zonder Bestek, en slapen was nooit zo leuk in een zelf beschilderde kartonnen tent. Daarnaast kan je onder andere ook zwemmen in een auto, een kunstwerk maken van wel 8.000 bamboestokken en uiteraard staat de feeërieke fakkeltocht ook nog steeds op het programma.WonderWeekend praktisch:
- Waar: Plantentuin Meise
- Wanneer: vrijdag 18 augustus tot zaterdag 19 augustus of zaterdag 19 augustus tot zondag 20 augustus
- Voor wie: gezinnen met kinderen
- Prijs: € 75 (+18) / € 40 (-18)
Meer weten?
http://www.wonderweekend.be
http://www.wonderweekend.be/wonderboekenfestival


Foto's?
Wonderweekend