Dat Technopolis niet om een experiment verlegen zit, is geweten. Maar deze zomer experimenteert Technopolis met de toegangsprijzen: hoe hoge...

Hoe warmer, hoe goedkoper

Dat Technopolis niet om een experiment verlegen zit, is geweten. Maar deze zomer experimenteert Technopolis met de toegangsprijzen: hoe hoger de temperatuur, hoe hoger de korting!


Bezoekers kunnen hier live op de temperatuur volgen en op basis daarvan hun uitstap naar Technopolis plannen. Het gaat om een ‘experiment’ dat nog nooit eerder in Vlaamse toeristische sector werd uitgevoerd. Met de kortingsactie rekent het doe-centrum erop dat bezoekers ook bij stralend zomerweer voor grotendeels indoor experimenten in Technopolis kiezen. Het doe-centrum koppelt de zomeractie aan een speciaal zomers aanbod.


 
Wie deze zomer het hoofd lekker koel wil houden wanneer het kwik de hoogte in gaat, gaat best naar Technopolis. Tijdens de zomervakantie krijgen bezoekers 25% korting op hun toegangsticket bij temperaturen vanaf 25°C tot 30°C, 30% korting bij temperaturen vanaf 30°C tot 35°C en zelfs 35% korting bij temperaturen vanaf 35°C. Opdat er geen twijfel zou ontstaan over de juiste temperatuur, geldt de temperatuur die live op de website van Technopolis gestreamd wordt als de enige juiste. Op het moment dat bezoekers hun ticket aan de kassa kopen, kijkt men aan de kassa naar de online thermometer om vervolgens de juiste korting te berekenen. Het doel van de actie is dat bezoekers ook bij stralend zomerweer voor Technopolis kiezen.
Technopolis biedt tijdens de zomervakantie niet enkel mooie kortingen, maar ook een speciaal zomers aanbod. Zo worden bezoekers onder meer getrakteerd op zomerse workshops in het Lab en het Atelier. In het Lab testen bezoekers hoe (goed) zonnecrème werkt, terwijl ze in het Atelier nuttige gadgets maken om helemaal summerproof te worden, zoals een naambadge voor hun reiskoffer, een gepersonaliseerde zonnebril of een opbergdoosje om hun strandspullen in te bewaren. Verder is er nog de gloednieuwe show Schijn bedriegt! voor wie (nog) niet te lang in de zon gezeten heeft. Als kers op de taart gaan bezoekers op feestdagen (als het weer het toelaat) buiten waterraketten afschieten.
De volledige tentoonstellingsruimte van Technopolis is uitstekend als je op zoek bent naar verfrissing, want zelfs als het kwik buiten serieus de hoogte in gaat, blijft het er heerlijk cool. In juli en augustus kunnen bezoekers er ook terecht voor Doe-het-zelf-wetenschap, een thematentoonstelling met 7 inspirerende verhalen van amateur wetenschappers. Wie verfrissing associeert met waterpret kan zich uitleven met een reeks leuke waterexperimenten, zoals balletjes laten balanceren op een waterstraal, zelf golven maken of in een zeepbel kruipen.

Bezoekers die toch even naar buiten willen, kunnen terecht in de Doe-tuin voor een reeks verbluffende experimenten. Ze zetten er een rots van 5 ton in beweging met hun pink, wandelen over een levende brug, volgen de sporen van het gevaarlijkste dier ter wereld en fluisteren perfect verstaanbare zinnen naar elkaar… terwijl ze 15 meter uit elkaar staan.
De zon is de grootste concurrent van Technopolis. De korting bij hoge temperaturen geeft mensen net dat extra duwtje in de rug om Technopolis te komen verkennen ook als het buiten stralend zomerweer is. Ideaal voor wie liever niet de hele dag wil zitten te puffen en te zweten! Al wil dat niet zeggen dat het zweet je niet spontaan kan uitbreken als je op ons spijkerbed gaat liggen, wilde dieren op een 3D-dissectietafel ontleedt, glibberige wormen tot leven wekt of in virtual reality boven de Grand Canyon fietst!”, zegt Ester Blockx, Manager Marketing & Communicatie.

Naar goede gewoonte, zijn alle activiteiten in Technopolis inbegrepen in een dagticket.Meer weten?
www.technopolis.be


Foto's?
Technopolis