Het nieuwe zeeleeuwenverblijf in Safaripark Beekse Bergen werd vrijdag geopend met speciale aandacht voor de educatieve campagne rondom de...

Ga mee op safari

Het nieuwe zeeleeuwenverblijf in Safaripark Beekse Bergen werd vrijdag geopend met speciale aandacht voor de educatieve campagne rondom de 'plastic soup' problematiek. Wij mochten erbij zijn en maakten er een beestige dag van.

De man des huizes is nog hard aan het werk. Daarom gingen we op zoek naar een 'nieuwe man' om ons te vergezellen naar Safaripark Beekse Bergen. Dat werd Wout, een vriendje van Elien (en ook een beetje van Lore). Ze hadden er alle 3 zin in! En het is niet eens zo heel ver weg. Na drie kwartiertjes rijden waren we er al, net voor het park zou opengaan.

Voorbije Kerstvakantie trokken we ook al naar de Beekse Bergen. Lees hier over onze avonturen toen. In de winter ontdekten we de 1400 wilde dieren van het safaripark te voet én met onze auto. Een bootsafari kon toen niet. We waren dus vastberaden om het park nu per boot te verkennen. We trokken dus meteen naar de vertrekplek ter hoogte van het Safari Restaurant. Tijdens de tocht van een klein halfuurtje vertelde de ranger aan boord over de dieren aan wal. We zagen kamelen, ringstaartmaki's, reigers, leeuwen, ... 


De boot bracht ons naar het Kongo Restaurant aan de andere kant van het park. Daar belandden we meteen in de speeltuin. En geloof me, ik heb alle moeite van de wereld moeten doen om de kindjes een hele tijd later mee te krijgen. Ze wilden kregen er maar niet genoeg van.

De dieren bleken zeker de moeite waard om de speeltuin uit te komen. We zagen: neushoorns, apen, giraffen, zebra's, leeuwen, jachtluipaarden, tijgers, olifanten, buffels, kamelen, struisvogels, herten, krokodillen, okapi's en nog veel meer. Op verschillende tijdstippen kan je voedermomenten bijwonen.


 

Heel erg fijn in de Beekse Bergen zijn de vele parcours naast het wandelpad. Elien en Wout namen telkens de alternatieve route. Lore volgde waar ze kon. Balken, touwen, stenen, springen, stappen, hangen: deze avonturenroutes waren geweldig.

Ook leuk zijn de inlevingsopdrachten onderweg: test hoe ver jij kan springen, kruip op de jeep om op safari te vertrekken en maak de mooiste én spannendste foto's.

Nog een topper van formaat waren de geitjes. Voor 20 cent kan je een handvol eten draaien. En de geitjes zien je dan graag komen, heel graag. Lore is zo geen fan van geitjes en bleef van aan de zijlijn toekijken hoe Elien en Wout de geitjes gingen voederen. 


Tijdens de wandelsafari hebben we heel wat kilometers afgelegd in het park. Lore zat geregeld in de buggy. Elien en Wout lieten zich ook heel even voortduwen. Ze hebben heel flink gestapt. Maar aan het einde van onze wandelsafari waren hun voetjes 'wel heel erg moe'. Gelukkig konden we toen de bus op. Voorzie voor kleinere kindjes dus zeker een buggy. Of neem eventueel een (loop)fietsje mee.


Toen de voetjes moe waren, moesten we kiezen: autosafari of bussafari. We kozen voor de auto en reden richting de ingang van de autoroute. Maar onderweg passeerden we de zebrabus. De 2 zebra's in de auto (ze zaten dit jaar in de zebraklas van juf Karin) wilden absoluut rechtsomkeer maken en de auto inruilen voor de bus. Zo gezegd, zo gedaan. Niet veel later zaten we met z'n allen op de zebrabus.


De safari met de bus was ideaal. Je hebt meer beenruimte dan in je wagen. De kindjes vlogen van links naar rechts om door de grote ramen naar de beesten te kijken. En mama kon zorgeloos mee genieten. We stapten op ter hoogte van de ingang en de bus bracht ons naar het Kongoplein. Daar stapten we uit om een kijkje te nemen naar het nieuwe zeeleeuwenverblijf. De zeven zeeleeuwen arriveerden al eerder in het Safaripark, en zes zeeleeuwen namen hun intrek in het nieuwe verblijf. Een zeeleeuw kwamen we eerder tijdens onze wandelsafari al tegen. 


Hij had nog niet zo'n zin om mee te verhuizen. Wanneer de dieren helemaal gewend zijn aan hun nieuwe onderkomen en verzorgers, krijgen ze de volledige beschikking over de ruim tien hectare aan watergangen in het park. Dan kan je de zeeleeuwen ook bewonderen van op de boot.
 
Aan de rand van het nieuwe verblijf zijn diverse interactieve panelen aangebracht waar bezoekers kunnen leren over de 'plastic soup' problematiek, één van de grootste bedreigingen voor zee(zoog)dieren. Safaripark Beekse Bergen ondersteunt via Stichting Wildlife de Plastic Soup Foundation. 
Naast de zeven Californische zeeleeuwen verwacht Safaripark Beekse Bergen over een aantal jaar ook Zuid-Afrikaanse zeeberen te verwelkomen in het gebied. Dat kan niet meteen, omdat zeeberen moeilijker te trainen zijn. Er er is nog meer om naar uit te kijken, want in 2018 breidt Beekse Bergen uit met een uniek Safari Resort. Dan kan je vanuit je eigen lodge, safaritent of boomhut letterlijk tussen de dieren overnachten. Van een complete safaribeleving gesproken!


Beekse Bergen is élke dag van het jaar open. Van 7 november tot en met 17 maart betaal je wintertarief. Een ticket kost dan € 16,50 euro per persoon ouder dan 3 jaar. Kinderen jonger dan 3 bezoeken het park gratis. Van 18 maart tot en met 6 november betaal je € 23,50 per persoon ouder dan 3. Voor de parking betaal je € 9. Met je ticket kan je alle safari's combineren. Stap in op de safariboot, vervolg met een wandelsafari, stap achter in het park in de bus en sluit een dagje safaripark met de auto af. Zo zie je alle dieren!


Of wij na 2 keer alles gezien hebben? Nee... we moeten nog een keer terug. Want we misten de roofvogelshow (toen was het net hard aan het regenen en waren we aan het schuilen). Bij deze spectaculaire show vliegen de vogels rakelings boven je hoofd. En de Djambo show hebben we ook niet gezien. Olifant Djambo, dé mascotte van het park, brengt samen met zijn dansende rangers een show met muziek en dans. 

Safaripark, Beekse Bergen: Afrika, gevaarlijk dichtbij. Absoluut de moeite waard!


Meer weten? 
http://www.safaripark.nl