Het nieuwe schooljaar brengt nieuwe trends met zich mee, merkt DreamLand, de speelspecialist van Colruyt Group. Tussen een ruim aanbod aan r...

Felle kleuren en hippe prints

Het nieuwe schooljaar brengt nieuwe trends met zich mee, merkt DreamLand, de speelspecialist van Colruyt Group. Tussen een ruim aanbod aan rugzakken, boekentassen en trolleys vallen vooral felle kleuren en hippe prints op zoals flamingo’s en eenhoorns.


Naast de gevestigde merken is er ook een Belgische nieuwkomer. Stones and Bones brengt voor de eerste keer rugzakken en pennenzakken op de markt.

Van roze flamingo’s tot iconische botjes
Rugzakken en boekentassen met flamingo- of eenhoornprints of in felle kleurencombinaties zullen zonder twijfel in het oog springen op de speelplaats in september. Naast de gevestigde merken als Eastpak, Dakine en Kipling, vervoegen enkele opvallende nieuwkomers de markt. Een van die nieuwkomers is het Belgische kinderschoenenmerk Stones and Bones dat nu met hippe rugzakken en pennenzakken komt aanzetten. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan de iconische botjes in het ontwerp. St├ęphanie De Bree, directeur van DreamLand: “Het is altijd leuk om een Belgisch merk op de markt te hebben. Met de leuke prints en opvallende kleuren verwachten we dat de producten van Stones and Bones het goed gaan doen komend schooljaar.
Ook Kangourou, het huismerk van Colruyt Group, komt met nieuwe, leuke prints. Enkele ontwerpen werden bedacht door kinderen, die zelf hun droomboekentas of –rugzak mochten tekenen.

Ecologische en ergonomische rugzakken
Een ander jong merk, Affenzahn, mikt op ecologische rugzakken voor kleuters, vervaardigd uit gerecycleerde PET-flessen. De rugzakken hebben steeds een leuk speelelement, zoals dierengezichten met uittrekbare tongen waarop de naam van het kind kan geschreven worden. Voor lagere schoolkinderen en tieners biedt dezelfde bedrijvengroep de ecologische rugzakken van Satch. Die vallen ook op met ergonomische eigenschappen zoals verstelbare rugpanelen en heupgordels. 
Superhelden op de speelplaats
Daarnaast keren ook superhelden, tekenfilmfiguren en idolen terug naar de schoolbanken. Deze zomer verschijnen Cars 3 en Verschrikkelijke Ikke 3 in de bioscoopzalen. Releases die ook zeker een impact hebben op rug- en pennenzakken.
Meer weten?
https://www.dreamland.be


Foto's?
Dreamland