Wij genieten... van de vakantie. En je daarvoor hoef je niet ver weg te gaan. Ga lekker op ontdekking vlakbij huis en je zult versteld staan...

De natuur in

Wij genieten... van de vakantie. En je daarvoor hoef je niet ver weg te gaan. Ga lekker op ontdekking vlakbij huis en je zult versteld staan! Duik de natuur in met deze zoektocht.

Op Pinterest vind je heel wat kant-en-klare zoektochten om af te printen, zoals deze bijvoorbeeld. Tijdens het zoeken naar de meest geschikte printable, deed ik inspiratie op. Ik ging in onze kaft met stickers op zoek naar dingen die we op een wandeling in het fort, vlakbij huis, zouden kunnen tegenkomen. Vogel, auto, verkeersbord, bij, lieveheersbeestje, paard, vlinder, blaadje, bloem, zon, eend, vis en slak. 


Ik nam voor Elien en Lore een blad foam en gaf hen de 13 stickers. Ze mochten de stickers aandachtig bekijken en opkleven. Dat op zich vonden ze al leuk! Waarom ik voor foam koos? Omdat de zoektocht dan makkelijk te hergebruiken is én aanpasbaar. Maar het kan natuurlijk ook op gewoon papier!


En dan waren we al klaar om te vertrekken. De meisjes sprongen op hun fiets en we gingen op tocht. Het duurde niet lang of we kwamen een auto tegen, daarna zag Elien een vogel, Lore vond een slak, ... Wanneer de meisjes iets zagen, kregen ze een wasknijpertje om op hun blad te schuiven. Het doel? Alle 13 dingen vinden!We hebben genoten van ons uitstapje vlakbij huis. Wat er zo leuk aan was? De meisjes waren erg aandachtig voor alles wat ze zagen. En we ontdekten plekjes waar we anders zomaar voorbijlopen. De visvijver bijvoorbeeld. Op zoek naar een vis, gingen we aan de rand van de vijver zitten. We zagen een kikker, een libel, veel vliegtuigen en blubbende visjes. En we geraakten aan de praat met een visser.We namen onze picknick mee én passeerden langs het speelbos. Meer moet dat echt niet zijn. Ohja, of we de 13 dingen gevonden hebben? Nee, het lieveheersbeestje niet. Maar we blijven zoeken!