Een vliegreis maken met de kinderen, de meeste ouders zien er tegenop. Zullen de kids zich wel gedragen op de vlucht, raak ik ze niet kwijt ...

11 tips voor zorgeloze vliegvakantie

Een vliegreis maken met de kinderen, de meeste ouders zien er tegenop. Zullen de kids zich wel gedragen op de vlucht, raak ik ze niet kwijt op de luchthaven? Schiphol Amsterdam Airport is een kindvriendelijke luchthaven en wil ouders met 11 praktische reistips de stress bij een vliegvakantie wegnemen. We zetten ze voor jou op een rijtje...

1. Plan een vlucht rond bedtijd. Een slapend kind is veel gemakkelijker, het maakt de vliegreis comfortabel voor iedereen. Neem bij voorkeur een directe vlucht, want rennen door een onbekende luchthaven om een aansluitende vlucht te halen kan de pret bederven. Schiphol is nr. 1 luchthaven in Europa met grootste aanbod directe vluchten.

2. Houd kinderen bezig, met een speurtocht bijvoorbeeld. Geef hen opdrachten zoals ‘fotografeer tien rode voorwerpen’ of laat hen snel iemand zoeken met ‘een roze trui’.

3. Parkeer op een ontspannen manier. Dit kan op de Schiphol Holiday Valet Parking waar een medewerker de wagen voor jou parkeert. Na het afgeven van je sleutels, loop je binnen de twee minuten de vertrekhallen binnen. Handig als je met veel bagage reist!

4. Ga mee in het ritme dat aangegeven wordt door het cabinepersoneel. Laat de kinderen dus slapen of rusten als de lichten in het vliegtuig uitgaan.

5. Laat kleine kinderen op een kussen zitten, zo kunnen ze door het raampje kijken. Oudere kinderen kunnen een kussen of een deken gebruiken om beter te slapen.

6. Pak klein speelgoed in dat je na elk half uur kan schenken als beloning voor goed gedrag. Het kan ook oud speelgoed zijn dat je kind aangenaam verrast.

7. Maak je kinderen warm voor de vliegtuigreis en laat ze zelf eens piloot spelen. Dat kan in lounge 2 op Schiphol waar een KLM speelvliegtuig staat.

8. Met een baby of een peuter vliegen? Maak gebruik van de Baby Care Lounge, een plek met bedjes, een keukentje met magnetron, verschoonkussens en rustbanken voor de ouders.

9. Op de Holland Boulevard is er een Nemo Center op Schiphol. Hier kunnen kinderen van elke leeftijd allerlei wetenschappelijke testjes doen.

10. Kinderen zijn dol op knuffeldieren. Op Schiphol vind je levensgrote knuffels van kunstenaar Florentijn Hofman. Terwijl de kinderen klauteren en knuffelen, genieten ouders van een mooi uitzicht.

11. Schiphol heeft een Airport Library en dat is leuk voor grote kinderen. Naast de vertrouwde papieren boeken zijn er ook touchscreens met beeldverhalen. De meubels zijn gemaakt van boeken.

Meer weten?
www.schiphol.nl

Foto's?

Glenaki