Je kinderen groentjes laten eten is soms een hele opgave. Hoe goed eten als je veel vitamientjes wil opnemen? Zeg ja tegen de groentepasta: ...

Veel vitamientjes!

Je kinderen groentjes laten eten is soms een hele opgave. Hoe goed eten als je veel vitamientjes wil opnemen? Zeg ja tegen de groentepasta: veel luchtiger dan spaghetti en vooral, geen spiraalsnijder meer nodig.


Ken je die nieuwe trend om smakelijke gerechtjes te maken op basis van groenten, zoals de "courgetti"? We hebben het over verse, rauwe groenten die in de vorm van spaghettisliertjes, linguini of noedels worden gesneden en heel gemakkelijk pasta, aardappelen of andere zetmeelproducten kunnen vervangen. Je kiest dus voor meer groenten en minder koolhydraten, maar dankzij haar originele formaat is de groentepasta een gezond en smakelijk alternatief voor zij die toch niet zonder de heerlijke Italiaanse keuken kunnen leven.Bovendien maak je hier snel en gemakkelijk een lekkere maaltijd mee klaar. In een handomdraai tover je een hemelse, glutenvrije vitaminebom op tafel die je met een saus naar keuze kunt combineren. Gedaan met al dat zwoegen om groenten in lange sliertjes te krijgen! En je hebt zelfs geen spiraalsnijder meer nodig! Tijdswinst gegarandeerd!

Bij Delhaize kan je kiezen uit 4 verschillende groentepasta's (200g - €2,99):
* Spaghetti van wortel
* Linguini van courgette
* Tagliatelle van pastinaak
* Noedels van rammenas

Met zo'n aanbod zijn de opties natuurlijk eindeloos: een smeuïge bouillon, Aziatische gerechtjes, een gezonde en verfrissende salade of gewoon gecombineerd met een lekker sausje.
Je kunt de groentepasta op twee verschillende manieren bereiden: ofwel 2 minuten in kokend water onderdompelen, ofwel 1 à 2 minuutjes met een scheutje olijfolie in een wokpan bakken. Maar ook rauw is de pasta een echte delicatesse, en zeker met een beetje vinaigrette! Niet alleen gemakkelijk dus, maar ook snel klaar!


Meer weten?
www.delhaize.be


Foto's
Delhaize