Cartoon Network gaat met een nieuwe editie van Imagination Studios Awards opnieuw op zoek naar de grootste teken-, schrijf- en animatietalen...

Op zoek naar jong creatief talent

Cartoon Network gaat met een nieuwe editie van Imagination Studios Awards opnieuw op zoek naar de grootste teken-, schrijf- en animatietalenten in Vlaanderen! Net als bij de vorige edities kunnen creatieve kinderen de komende maanden hun verbeelding de vrije loop laten en maken ze kans op mooie prijzen. Als klap op de vuurpijl en absolute hoofdprijs zien de winnaars nadien hun creatie op de zender verschijnen!

Vlaamse kinderen tussen de 4 en 15 jaar kunnen deelnemen aan deze online wedstrijd, die opgedeeld is in 3 categorieën:
* Tekenen
* Script Schrijven/Storyboard
* Animatie

Kinderen kunnen hun fantasie ten volle laten werken in de categorie van hun keuze. Bedenk een nieuw personage in Ben 10, schrijf een geschifte aflevering voor Adventure Time of maak jouw eigen animatiefilm, de mogelijkheden zijn eindeloos! De inzendingen worden online ingestuurd, en wie weet zie je jouw creatie binnenkort wel tot leven komen op Cartoon Network! 



Op de campagnewebsite kunnen kinderen terecht voor heel wat tips en tricks van makers zoals Ben Bocquelet (Gumball) en Rebecca Sugar (Steven Universe, Adventure Time). Ze kunnen er bijvoorbeeld een rondleiding achter de schermen krijgen en bovendien vinden ze er ook een pak materialen die hen kunnen helpen bij hun deelname zoals teken- en kleurbladen, storyboards, muziekfragmenten, special effects en nog veel meer. Zo zijn ze optimaal voorbereid om aan hun eigen creaties te werken.

In elke categorie zijn er mooie prijzen te winnen, waaronder geweldige tekenpakketten van Staedtler en tekentablets van Wacom! Als hoofdprijs zien de winnaars hun tekening, verhaal of animatiefilmpje op Cartoon Network verschijnen!



De finalisten van Kunstbende gaan uit alle inzendingen een shortlist samenstellen, waaruit begin juli dan de winnaars van Imagination Studios 2017 gekozen worden!

Met bekroonde hitseries als Adventure Time, Ben 10, De Wonderlijke Wereld van Gumball en Steven Universe is Cartoon Network sinds jaar en dag een kweekvijver voor de grootste namen uit de animatiewereld. Cartoon Network Imagination Studios Awards wordt ook in andere Europese landen gelanceerd. De wedstrijd illustreert de betrokkenheid van de zender bij de ontwikkeling van vaardigheden bij kinderen. 



Meer weten?

www.cartoonnetwork.be
 

Foto's?
Cartoon Network