Op zondagochtend 11 juni moest Joppe vroeg uit bed. We stuurden hem op workshop watergewenning in samenwerking met Decathlon en Nabaiji.

Leren zwemmen met Nabaiji

Op zondagochtend 11 juni moest Joppe vroeg uit bed. We stuurden hem op workshop watergewenning in samenwerking met Decathlon en Nabaiji.

Op een 'gewone' zondag luiert Joppe lekker lang in bed. Hij houdt Joppe zijn pyjama gewoon aan en ontbijt voor de televisie. "Maar die zondag stonden we al vroeg gepakt en gezakt, klaar voor een frisse duik in het zwembad! Onze enthousiaste driejarige wekte ons en begon direct te babbelen over 'zijn zwemles'", vertelt mama Eline. 

Tijdens die 'zwemles' zou dit gezin kennismaken met een uitgebreid gamma aan attributen die kinderen helpen bij hun eerste zwemervaring(en). Ze laten kinderen op een speelse wijze wennen aan water.  

 
Glimlach, enthousiasme, zwembroek, … GO! Richting Rozenbroeken in Gent! "We werden vriendelijk ontvangen door iemand van ‘Aqua en Move’. Hij geeft ons wat praktische informatie mee en ook een cadeautje. Een 'Tiswim' maakt vanaf nu deel uit van ons zwemassortiment. Eigenlijk zijn dat zwembandjes en een zwemband/zwemgordel aan elkaar. Kindjes kunnen de gordel op de buik of de rug dragen."Tiswim (€ 14,99) is een handige zwembandgordel bestaande uit twee zwembandjes en een gordel waardoor je lieverds direct in een horizontale positie liggen in het water. Ideaal voor watergewenning of om de grote oceaan te ontdekken! Ideaal om kinderen te leren zwemmen.

"De bandjes zitten veel comfortabeler dan ‘gewone’ zwembandjes (door het andere materiaal) en ook de gordel wordt makkelijk gesloten met een klikslot. Een handig hulpmiddel, dat kinderen nog voldoende beweegruimte geeft."


Tijd voor actie! "Er wordt gestart met een liedje en op de tonen van ‘En de krokodil en de oerang-oetang en …’ vliegen de eerste spetters in het rond. De juf tovert een grote mand uit haar hoed, die gevuld is met badspeelgoed van Decathlon. Joppe krijgt de opdracht om alle speelgoedjes zo ver mogelijk weg te gooien. Daarna krijgen de kleuters een soort ‘band’. Liggend op hun buikje en spetterend met hun voeten is het de bedoeling dat zij de speelgoedjes terug oppikken en meenemen in hun band. Joppe aarzelt en lijkt niet 100% op zijn gemak, maar na wat aanmoediging gaat hij enthousiast op zoek naar het speelgoed. De band op zich is leuk, maar lijkt me meer geschikt voor kleinere kinderen. Voor baby’s moet het heerlijk zijn om, op het net in het midden, te liggen drijven in het water."

"Daarna krijgen de kleuters de ’Tiswim’ aan. Joppe laat dit vlot aantrekken. De bedoeling is dat ze op hun buik/rug gaan liggen en zich zo laten meevoeren in het water. Joppe vervalt terug een beetje in oude gewoontes en de eerste tranen vloeien. De juf doet haar uiterste best om hem op zijn gemak te stellen. De kinderen krijgen de opdracht om de verzamelde speelgoedjes door een zwemband te gooien en zo punten te scoren. De aandacht is afgeleid en het enthousiasme is terug! Ten slotte wordt er nog van een drijvende mat gesprongen en onder een boog gezwommen. Deze twee laatste dingen zijn de favorieten van Joppe! Voor we het beseffen is de les voorbij.""Ons oordeel? We hebben ons geamuseerd, hebben genoten van het gezinsmoment en zijn blij met het cadeautje, maar we hebben niet het gevoel dat we echt iets ‘nieuw’ gezien hebben. Uiteraard is het moeilijk om dit, op basis van 1 les, te beoordelen en zou je meerdere lessen moeten volgen om een totaalbeeld te krijgen."

"Conclusie? Een dikke pluim voor het enthousiasme van de juf, een toffe omgeving en een aangename kennismaking met de ‘Tiswim’."


Bekijk hier zeker het filmpje van de workshop.  


Meer weten?
https://nl.decathlon.be/
https://nl.decathlon.be/platform-watergewenning-id_8385499.html